Ruotsi pudotti Italian jalkapallon MM-kisoista – samalla päättyi legendaarisen Gianluigi Buffonin maajoukkueura

Maajoukkueuransa lopettanut 39-vuotias Gianluigi Buffon piti maalinsa puhtaana karsintaottelussa, mutta se ei Italialle riittänyt.

Maajoukkueuransa lopettanut 39-vuotias Gianluigi Buffon piti maalinsa puhtaana karsintaottelussa, mutta se ei Italialle riittänyt. (Kuva AOP)

Sinikeltaiset saavat MM-kisoihin Pohjoismaista seurakseen Islannin, Tanskan kohtalo ratkeaa tänään.

JALKAPALLO San Siron maineikkaalla kentällä todistettiin eilen illalla historiallista tapahtumaa, jonka italialaiset olisivat mieluummin jättäneet näkemättä.

Perjantaina ensimmäisen MM-karsintaottelun Tukholmassa Jakob Johanssonin 1–0-maalilla voittanut Ruotsi oli koko toisen osaottelun täydellinen altavastaaja, mutta onnistui puolustamaan täyden peliajan Robin Olsenin vartioimaa maalia. Peli päättyi maalittomaan tasapeliin.

Ruotsi selviytyi ensi kesän MM-kisoihin 12 vuoden tauon jälkeen, vaikka maan tähtihyökkääjä Zlatan Ibrahimovic on jo lopettanut maajoukkueuransa ja seurasi ottelua katsomosta.

Nelinkertainen maailmanmestari Italia puolestaan on edellisen kerran ollut poissa MM-kisoista vuonna 1958. Tappiolliseen otteluun päättyi 39-vuotiaan maalivahtilegenda Gianluigi Buffonin maajoukkueura.

– En ole pahoillani omasta vaan koko Italian jalkapallon puolesta, konkari kommentoi BBC:lle.

Mediassa ottelun jälkeen liikkuneiden tietojen mukaan Italian maajoukkueen päävalmentaja Gian Piero Ventura erosi heti putoamisen selvittyä.

Kisoihin Ruotsi saa Pohjoismaista mukaansa Islannin, joka pelaa ensimmäisen kerran MM-kilpailuissa. Islannin kisapaikka selvisi kun joukkue voitti karsintalohkonsa, Pyry Soirin maalin avustuksella.

Mahdollisuutensa on myös Tanskalla, jonka ensimmäinen kohtaaminen Irlannin kanssa päättyi maalittomaan tasapeliin Kööpenhaminassa. Kisapaikka ratkeaa tänään tiistaina Dublinissa pelattavassa toisessa osaottelussa.

Jalkapallon MM-kisat 2018 pelataan 14.6.–15.7.2017 Venäjällä.

Kommentoi Facebookissa