Ruotsi rökitti suomalaiset maaottelussa

Suomea puhuva Ruotsin Daniel Ståhl on kiekonheiton olympiavoittaja ja maailmanmestari (Kuva: AOP)

Suomea puhuva Ruotsin Daniel Ståhl on kiekonheiton olympiavoittaja ja maailmanmestari. (Kuva AOP)

Ruotsi otti selvän voiton Suomesta niin miesten kuin naistenkin yleisurheilumaaottelussa Tukholmassa.

YLEISURHEILU Ruotsi on Suomea selkeästi parempi yleisurheilumaa. Tokion olympiamenestyksen lisäksi faktan Ruotsin paremmuudesta voi todeta viikonloppuna järjestetyn Ruotsi-Suomi -maaottelun tuloksista.

Ruotsi voitti miesten maaottelun pistein 230-201. Naisissa oli vähän tiukempaa, mutta Ruotsi oli parempi pistein 223,5-207,5.

Kumpikaan tulos ei yllättänyt. Jo etukäteen oli selviö, ettei Suomella olisi jakoa, elleivät ruotsalaiset romahtaisi täysin.

Monille urheilijoille maaottelu oli kauden viimeinen kilpailu. Kuntohuippu oli ajoitettu olympialaisiin, eikä maaottelussa päästy enää parhaalle tasolle. Silti Ruotsi olisi varmasti voittanut, jos mailla olisivat olleet tositoimissa kaikki huiput parhaassa kunnossaan.

Suomalaisittain parhaasta tuloksesta vastasi moukarinheiton nuorten maailmanmestari Silja Kosonen. Hän heitti 70,70. Kososen tällä kaudella heittämä Suomen ennätys on 73,43, mikä on myös alle 20-vuotiaiden maailmanennätys. Krista Tervo oli maaottelussa toinen vahvalla tuloksella 69,92.

Tokiossa neljä Suomen ennätystä juossut Sara Kuivisto voitti 1500 metriä kelpo ajalla 4.09,40. Hän sai samalla revanssin lauantain pettymyksestään jäätyään 800 metrillä hopealle.

Ruotsin olympiavoittaja Daniel Ståhl voitti kiekonheiton huipputuloksella 69,09. Hän otti jo kahdeksannen perättäisen maaotteluvoittonsa.

Suomen naiset voittivat Ruotsi-ottelun viimeksi vuonna 2015. Miesten viimeisin maaotteluvoitto on vuodelta 2018.

Suomen yleisurheilu on mennyt kolmen viime kauden aikana mukavasti parempaan suuntaan, mutta Ruotsi on yhä Suomea selkeästi edellä. Ruotsin kokonaistaso on Suomen tasoa parempi ja maalta löytyy myös useita olympiamitalisteja, kuten olympiavoittajat Ståhl ja seiväshyppääjä Armand Duplantis, joista jälkimmäinen ei ollut maaottelussa mukana.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leo-Pekka Tähden putki meni poikki Tokiossa

Kommentoi Facebookissa