Ruotsin rallista farssi – ”Haaste on renkaat, kun ei ole lunta eikä jäätä”

Kalle Rovanperä ajaa rallin MM-sarjassa Toyotalla ensimmäistä kauttaan.

Kalle Rovanperä ajaa rallin MM-sarjassa Toyotalla ensimmäistä kauttaan. (Kuva AOP)

Talviralli ajetaan olosuhteissa, joissa talvesta ei ole tietoakaan. Ruotsin MM-rallissa peruttiin torstaina jälleen yksi erikoiskoe.

RALLI Haastavien sääolosuhteiden kanssa painiva Ruotsin MM-ralli typistyi torstaiaamuna entisestään. Lumettomuuden myötä kauden toisessa MM-osakilpailussa ajetaan vain kymmenen erikoiskoetta.

Kisan avauserikoiskokeena ohjelmassa ollut perinteikäs Karlstadin raviradan 1,9 kilometrin ajetaankin torstaina vain testi-ek:n toisena osana torstaiaamulle ajoittuvan Skallan 7,2 kilometrin mittaisen pätkän jatkeeksi.

Värmlandissa läntisessä Ruotsissa pitäisi ajaa talviralli, mutta kisan peruselementeistä, eli lumesta ja pakkasesta ei ole tietoakaan. Alkuperäisessä suunnitelmassa 19 erikoiskoetta ja noin 300 ek-kilometriä, mutta kisa kattaa enää vajaat 170 erikoiskoekilometriä.

Lisäksi edelleen on olemassa vaara siitä, että pätkiä joudutaan karsimaan yhä lisää, jos soratiet eivät kestä toista ajokertaa. Sääntöjen mukaan Ruotsin ralli on ajettava nastarenkailla.

Kilpailu käynnistyy toden teolla käyntiin perjantaina aamulla ajettavalla Hof-Finnskogin 21,26 kilometrin mittaisella erikoiskokeella. Tynkäkisassa tunnelma on epävarma, koska edelleenkään ei tiedetä, miten paljon päästään ajamaan.

– Kuten voitte nähdä videolta, lunta ei ole ja viikonvaihteen suuri haaste ovat renkaat, kun siellä ei ole lunta tai jäätä, kommentoi Kalle Rovanperä sosiaalisessa mediassa.

Skallan testierikoiskokeen nopein oli hallitseva maailmanmestari Hyundain Ott Tänak ajallaan 4.04,7. Rovanperän lukemat olivat 4.07,2.

Craig Breen ajoi Hyundailla kolmanneksi ja Toyotan yksityiskuljettajana matkassa oleva Jari-Matti Latvala neljänneksi. Breenin aika oli 4.07,3, josta Latvala jäi kaksi kymmenystä. Latvala piti puolestaan kolmen kymmenyksen turvin takanaan Mäkisen Toyotan Sebastien Ogierin.

Monte Carlossa vahvasti ajanut Toyotan Elfyn Evans (4.08,5) oli kuudes ennen M-Sportin Fordilla kilpailevaa Esapekka Lappia (4.08,6).

Teemu Suninen ajoi ulos lähes suoralla tiellä. Suninen rikkoi hieman Fordiaan, mutta hänen kisansa ei ole vaarassa.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Koronavirus peruutti Kiinan F1-kilpailun – myös Vietnamin GP voi olla vaakalaudalla

Kommentoi Facebookissa