S-ryhmä irtisanoi yksipuolisesti sopimuksia – vapautuneiden aukioloaikojen lieveilmiö

– Tämä tieto tuli meille täytenä yllätyksenä. Kanssamme ei ole asiasta käyty minkäänlaisia neuvotteluja, PAM:n ouheenjohtaja Ann Selin kommentoi.

– Tämä tieto tuli meille täytenä yllätyksenä. Kanssamme ei ole asiasta käyty minkäänlaisia neuvotteluja, PAM:n ouheenjohtaja Ann Selin kommentoi. (Kuva AOP)

PAM:n hallitus uskoo yrityksen hakevan säästöjä työehtoja heikentämällä, vaikka väittääkin toisin.

TYÖMARKKINAT Palvelualojen ammattiliitto PAM:n hallitus arvostelee S-ryhmän toimintaa. Yritys irtisanoo yksipuolisesti S-ryhmän esimiesten työehtosopimuksen ja Keski-Pohjanmaan Osuuskauppa toimi samoin luottamusmiesjärjestelmän osalta.

PAM:n hallitus sekä ihmettelee että arvostelee S-ryhmän muuttunutta linjaa, koska aiemmin yritys on halunnut toimia hyvässä yhteistoiminnassa, mutta nyt toimintatapa on ollut toinen.

Viime viikolla S-ryhmä ilmoitti esimiesten työehtosopimuksen irtisanomisesta yksipuolisesti. PAM:n hallitus uskoo yrityksen hakevan todellisuudessa säästöjä työehtoja heikentämällä, vaikka väittääkin toisin.

S-ryhmän sisäisen tiedotteen mukaan syynä vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimukseen siirtymiseen on se, että esimerkiksi aukioloaikojen lisääntyminen on tuonut painetta siihen, että kaikki henkilöstöryhmät työskentelevät eri vuorokaudenaikoina.

Tiedotteessa kuitenkin todetaan, että valtaosa S-ryhmän esimiehistä työskentelee jo nyt eri vuoroissa. Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimuksessa ei myöskään ole palkkataulukoita, vaan palkasta sovitaan esimiehen ja työnantajan välillä.

PAM:n järjestöjohtaja Niina Koivuniemen mukaan irtisanominen koskee noin 2 000 esimiestä. PAM:n puheenjohtaja Ann Selin kummasteli päätöstä.

– Tämä tieto tuli meille täytenä yllätyksenä. Kanssamme ei ole asiasta käyty minkäänlaisia neuvotteluja. Selvitämmekin nyt, mihin toimenpiteisiin asiassa ryhdymme ja otamme asian SOK:n kanssa puheeksi, Ann Selin kommentoi.

S-ryhmään kuuluva Keski-Pohjanmaan Osuuskauppa irtisanoi eilen yksipuolisella ilmoituksella yrityksen luottamusmiesjärjestelmän. Yrityksen johto on ilmoittanut, ettei neuvottele asiasta.

PAM on vaatinut Kaupan liittoa vaikuttamaan yritykseen, että asia saadaan ratkaistua neuvottelemalla. PAM:n hallitus toivoo, että nämä tapaukset ovat vain yksittäisiä virheitä eivätkä kuvasta laajemmin S-ryhmän tulevaa henkilöstöpolitiikkaa ja laajemmin työnantajien linjaa.

PAM:n hallitus vaatii, että S-ryhmä toimii jatkossa hyvässä yhteistoiminnassa ja hakee ratkaisuja asioihin neuvotteluteitse. Hallitus peräänkuuluttaa työnantajilta reilun työelämän pelisääntöjen noudattamista, sillä käynnistyvä työmarkkinakierros on jo nyt tarpeeksi vaikea.

Kommentoi Facebookissa