Saariselän kauppakeskuksen palo sai alkunsa sähköpääkeskuksesta – murtohälytys tuli Alkon myymälästä

Poliisi sanoo, että huolimattomuutta tai tahallisuutta palon syttymiseen liittyen ei ole syytä epäillä. (Kuvituskuva Poliisi)

Kauppakeskus Kuukkelin tulipaloon liittyvä tutkinta on valmistunut.

TULIPALO Varhain aamuyöstä maanantaina 21.2.2022 alkanut tulipalo tuhosi täysin Inarin Saariselällä sijaitsevan kauppakeskus Kuukkelin. Ensimmäinen hälytys Kuukkelista tuli Lapin poliisilaitokselle murtohälytystehtävänä klo 03.23 kauppakeskuksessa olleen Alkon myymälästä.

Ensimmäiset ilmoitukset tulipalosta tulivat kahdelta sivulliselta ilmoittajalta klo 03.42 poliisin ollessa vielä matkalla paikalle. Ilmoitusten mukaan liekit näkyivät jo kauppakeskuksen räystäiden alta ja katon läpi. Muutama minuutti myöhemmin poliisin tullessa paikalle todettiin katon olevan tulessa rakennuksen länsipäässä sekä rakennuksen olevan täynnä sakeaa savua. Pelastustoimen ensimmäiset yksiköt saapuvat paikalle pian poliisin jälkeen.

Poliisi teki raunioilla teknistä tutkintaa tiistain ja keskiviikon aikana. Yhteistyötä paikkatutkinnassa tehtiin Lapin pelastuslaitoksen palontutkijan sekä vakuutusyhtiön vahinkotutkinnan kanssa. Tutkinnan käytettävissä oli muun muassa silminnäkijöiltä saatua materiaalia palon vaiheista ilmoituksen jälkeiseltä ajalta.

Kaiken tutkinnassa hankitun tiedon perusteella päädyttiin tulokseen, että tulipalo oli saanut alkunsa rakennuksen sähköpääkeskuksesta. Mikä siellä palon oli aiheuttanut, jäi selvittämättä, koska se paloi niin täydellisesti. Huolimattomuutta tai tahallisuutta palon syttymiseen liittyen ei edelleenkään ole syytä epäillä.

Poliisi kiittää kansalaisia saamistaan aineistosta, josta saatiin arvokasta tietoa palonsyyn tutkintaan.

Lue myös: Saariselän kauppakeskus tuhoutui yöllisessä tulipalossa – ”Toivon todella, että kukaan ei peru matkaansa”

Kommentoi Facebookissa