Saaristoon pääsee helposti myös ilman omaa venettä – Metsähallitus kokosi vinkit

Helsingin edustalla sijaitseva Vallisaari aukesi yleisölle oltuaan Puolustusvoimien hallinnassa kymmeniä vuosia.

Helsingin edustalla sijaitseva Vallisaari aukesi yleisölle oltuaan Puolustusvoimien hallinnassa kymmeniä vuosia. (Kuva Fotolia)

Yrittäjien vesibussipalveluiden avulla kohteet ovat helposti saavutettavissa.

MATKAILU Kansallispuistot ja historiakohteet saaristossa houkuttavat lomailijoita, mutta moni pohtii, tarvitaanko niiden tavoittamiseen aina oma vene. Kymmeniin kohteisiin ei tarvita. Metsähallitus on kerännyt kesälle 2017 vinkit tutuista ja tuntemattomammista saaristokohteista, joihin pääsee ilman omaa venettä.

Yrittäjien vesibussipalveluiden avulla kohteet ovat helposti saavutettavissa. Useissa saariston kohteissa tarjolla on myös muita matkailupalveluita. Lukuisista vaihtoehdoista voi mainita muun muassa salaperäisen Seilin saaren uudet palvelut, omatoimiretkeilijän paratiisin Säpin sekä viime kesän suursuosion saaneen Örön saaren.

– Jos jokainen suomalainen tekee tänä vuonna yhden kotimaanmatkan lisää, kasvattaa se matkailun kokonaiskysyntää arviolta 800 miljoonaa euroa. Uusia työpaikkoja syntyisi sen myötä jopa 7 000, erityisesti nuorille, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Saaristokohteiden kautta Metsähallitus haluaa osaltaan vastata Työ- ja elinkeinoministeriön lomahaaste -kampanjaan, jonka tavoitteena on lisätä kotimaan matkailua. Suosimalla kotimaista matkailua tuetaan yritystoimintaa ja työllisyyttä ja samalla koko maan kasvua.

Katso vinkit ilman omaa venettä saavutettavista saaristokohteista Metsähallituksen Luontoon.fi-sivuilta tästä.

Kommentoi Facebookissa