Sähköpotkulaudalla punaisia päin ja henkilöauton kylkeen – poliisi epäilee liikennejuopumuksesta

Poliisi epäilee sähköpotkulautailijaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla.

Poliisi epäilee sähköpotkulautailijaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla. (Kuva AOP)

Henkilöautoon törmännyt 27-vuotias sähköpotkulautailija oli päihtynyt.

LIIKENNETURVALLISUUS Perjantaina 13.9. kello 20.30 Tampereella Itsenäisyydenkadun ja Kalevan puistotien risteyksessä sattui sähköpotkulaudan ja henkilöauton välinen liikennevahinko.

Henkilöauto ajoi Kalevan puistotietä kohti Itsenäisyydenkatua. Samaan aikaan Itsenäisyydenkadun kevyenliikenteen väylää kohti keskustaa tuli sähköpotkulauta, joka jatkoi Kalevan puistotielle, vaikka sille paloi risteyksessä punainen liikennevalo.

Sähköpotkulauta törmäsi henkilöauton vasempaan kylkeen. Potkulautailija oli päihtynyt, 27-vuotiasta sähköpotkulautailijaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla.

Kevyeksi sähköajoneuvoksi luokiteltavaa sähköpotkulautaa – maksiminopeus 25 km/h – tulee kuljettaa polkupyörille tarkoitetuilla väylillä tai kaistoilla. Jos erillistä väylää tai kaistaa ei ole, sähköpotkulaudalla liikutaan tien oikeassa reunassa.

Lue myös: Epäselvyydet väistämisessä vaaranpaikkoja – ”Pyöräilijä ei saa ylittää suojatietä pyöräilemällä”

Kommentoi Facebookissa