Saksan poliisi otti kiinni seksuaalirikoksista Suomessa epäillyn – miehellä oli kansainvälinen etsintäkuulutus

Etsintäkuulutettu on otettu Saksan poliisin toimesta kiinni Saarbrückenin kaupungissa.

Etsintäkuulutettu on otettu Saksan poliisin toimesta kiinni Saarbrückenin kaupungissa. (Kuva AOP)

Oulun poliisin etsimä ja Europolin ”Most wanted” -listalla ollut mies on saatu kiinni Saarbrückenissä.

SEKSUAALIRIKOS Oulun poliisilaitoksella tutkittavana olevaan törkeään lapseen kohdistuneeseen rikoskokonaisuuteen etsintäkuulutettu Aldhulaiei Qayssar Mohsin Sbahi on otettu Saksan poliisin toimesta kiinni keskiviikkona 2.1.2019 illalla klo 21 Saarbrückenin kaupungissa, Saksassa.

Tieto on saatu Suomen Keskusrikospoliisin kautta ja Keskusrikospoliisi vastaa henkilön luovutus- ja noutojärjestelyistä. Kiinniotettu henkilö saataneen siirrettyä Suomeen tammikuun aikana, jonka jälkeen esitutkintatoimet käynnistyvät myös hänen osaltaan. Keskusrikospoliisi lisäsi henkilön 21.12.2018 Europolin Most wanted -listalle. Oulun poliisilaitos oli etsintäkuuluttanut henkilön kansainvälisesti.

Kyseisen epäillyn kerrottiin olleen Saksan poliisin huostassa jo 11.12., mutta hänet oli ehditty vapautettu jonkinlaisen tietokatkoksen johdosta ennen siirtoa Suomeen. Oulun poliisi kertoo tulkinneensa väärin ulkomaalaistutkintaan käytettävää rekisteriä.

Oulun poliisilaitos tutkii viittä alaikäiseen tyttöön kohdistunutta törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta. Poliisilaitos on tiedottanut yhdestä laajemmasta kokonaisuudesta, jossa rikoksesta epäiltyinä on kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä. Poliisi on kertonut myös kahdesta Oulun Tuirassa tapahtuneesta lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta, josta toisen epäillään olevan törkeä.

Oulussa epäillään tapahtuneen viime marraskuussa yksityisasunnossa myös törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, jossa uhrina on ollut 15-vuotias kantasuomalainen tyttö ja rikoksesta epäiltynä hieman yli 20-vuotias ulkomaalaistaustainen mies.

Lisäksi Oulun poliisilaitos tutkii lokakuussa tapahtunutta törkeää raiskausta ja törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, jossa niin ikään ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään syyllistyneen mainittuihin rikoksiin.

Lue myös: Käsittämätön tietokatkos – Saksan poliisi vapautti törkeistä seksuaalirikoksista Suomessa epäillyn miehen

Kommentoi Facebookissa