Saksan poliisi sai AC Schnitzerin tuunaaman BMW i8:n – autoa käytetään kuitenkin vain mainostarkoituksiin

Sporttinen tyyli viimeistellään ovenkahvojen hiilikuituisilla kuorilla sekä peilinkoteloilla, ja munuaismaskikin on saanut hiilikuitua reunoihinsa.

Sporttinen tyyli viimeistellään ovenkahvojen hiilikuituisilla kuorilla sekä peilinkoteloilla, ja munuaismaskikin on saanut hiilikuitua reunoihinsa. (Kuva AC Schnitzer)

Lähtökohdaksi valittiin sähkömoottorin ja kolmisylinterisen bensaturbon vauhdittama hybridisportti.

AUTOT Poliisiautot ovat yleensä käytännönläheisiä työjuhtia, mutta virkavallan käytössä on nähty myös varsin eksoottisia ilmestyksiä ympäri maailmaa. Esimerkiksi Dubain poliisivoimilla on oma superautolaivueensa, ja Italiassa lainvalvojat ovat päässeet Lamborghinin ja Ferrarin rattiin. Saksan poliisi on sen sijaan saanut useimmiten tyytyä tavallisiin perusautoihin, mutta maassa on kuitenkin saatu nauttia myös erikoisemmasta kalustosta.

Sitä on hyödynnetty mainostarkoituksiin jo vuodesta 2005 lähtien Tune It! Safe! -nimisen kampanjan puitteissa, jonka taustalla on vaikuttanut Saksan liikenneministeriön lisäksi paikallisten tuning-firmojen yhdistys. Kampanjan tavoitteena on taistella laittomia ja turvattomia virityksiä vastaan, joten mikä sopisikaan sen keulakuvaksi paremmin kuin laillisesti tuunattu poliisiauto.

Perinteisiin kuuluu, että auto esitellään aina marras-joulukuun vaihteessa ovensa avaavassa Essen Motor Show’ssa. Tänä vuonna viritetystä poliisiautosta sai kunnian vastata Saksan Aachenissa päämajaansa pitävä AC Schnitzer, jolla on vuosikymmenten kokemus BMW:n eri mallien tuunaamisesta. Niitä on yleensä vauhdittanut polttomoottori, mutta tällä kertaa lähtökohdaksi on valittu sähkömoottorin ja kolmisylinterisen bensaturbon vauhdittama hybridisportti.

Mikä sopisikaan kampanjan keulakuvaksi paremmin, kuin laillisesti tuunattu poliisiauto?
Mikä sopisikaan kampanjan keulakuvaksi paremmin, kuin laillisesti tuunattu poliisiauto? (Kuva AC Schnitzer)

Tämä auto on baijerilaisten imagoa jo viiden vuoden ajan kohottanut i8, joka vaikuttaa edelleen futuristiselta. Lokinsiipiovilla varustettu keskimoottorisportti on jo vakiona näyttävä, ja Saksan poliisin sinihopeaan asuun teipattuna i8 kääntää vieläkin enemmän katseita. Näyttelyauto on lisäksi saanut melkoisen arsenaalin AC Schnitzerin tuning-palikoita, joiden skaala ulottuu alustasta koriin ja sisustaan.

Autoa on ensinnäkin madallettu 20 millillä, minkä pitäisi tukevoittaa ajettavuutta mutkissa. Pyöriksi on puolestaan asennettu 21-tuumaiset AC1-takovanteet, jotka ovat kevyet niiden suuresta koosta huolimatta. Vanteiden luvataan pienentävän jousittamatonta massaa 4,4 kilolla pyörää kohti, millä on myöskin positiivisia vaikutuksia käsiteltävyyteen.

Ulkonäköä on puolestaan kohennettu sarjalla hiilikuituosia. Niiden joukkoon lukeutuvat muun muassa etuspoilerilippa, puskurin kulmien siivekkeet ja nokkapellin hiilikuituinen koriste. Sivuhelmatkin on tehty samasta materiaalista, ja takapuskurin alla komeilee kolmiosainen diffuusori. Sen pitäisi lisätä autoa kohti tien pintaa imevää downforcea, ja samaa tarkoitusta palvelee myös kisahenkinen takasiipi.

Sporttinen tyyli viimeistellään ovenkahvojen hiilikuituisilla kuorilla sekä peilinkoteloilla, ja munuaismaskikin on saanut hiilikuitua reunoihinsa. Poliisiauton katolla on tietysti myös hälytysvilkut, ja korin keltaiset tehosteet tekevät BMW:stä entistä erottuvamman muusta liikenteestä. Sisätilat ovat puolestaan saaneet alumiinisia tehosteita muun muassa polkimiin ja ratin takana piileviin vaihtoläpysköihin.

Mahdollisista tekniikan viritystoimenpiteistä ei ole kerrottu mitään, mutta i8 on jo vakiona varsin ripeä ainakin muihin poliisiautoihin verrattuna.

Lue myös: BMW 3-sarjan huippumalli esitellään Los Angelesissa – jenkit saavat enemmän tehoa kuin eurooppalaiset

Kommentoi Facebookissa