Salamanisku sytytti kerrostalon – ohikulkeneet nuoret kiersivät ovelta ovelle varoittamassa asukkaita

Palon sytyttäjäksi epäillään salamaniskua, mikä on kuitenkin erittäin harvinaista.

Palon sytyttäjäksi epäillään salamaniskua, mikä on kuitenkin erittäin harvinaista. (Kuva Fotolia)

Päivystävän palomestarin mukaan asukkailla oli vain muutamia minuutteja aikaa poistua.

TULIPALO Salama iski kuusikerroksiseen tiilirakenteiseen kerrostaloon ja sytytti sen palamaan Savonlinnassa. Pelastuslaitos sai hälytyksen lauantaina klo 00.26.

Vuonna 2007 rakennetun talon palo alkoi katolta ja levisi ullakolta aina alimpaan kerrokseen asti. Talo vaurioitui pahoin ja erityisesti alemmissa kerroksissa syntyi myös sammutuksen yhteydessä vesivahinkoja. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Päivystävän palomestarin Mikko Hakkaraisen mukaan asukkailla oli vain muutamia minuutteja aikaa poistua talosta. Etelä-Savon pelastuslaitos saapui paikalle nopeasti, mutta ohikulkeneet nuoret olivat jo kiertäneet herättämässä ja varoittamassa asukkaita ovelta ovelle.

Talon asukkaan Edvard Karvosen mukaan asialla oli kolme nuorta.

– He sanoivat meille, että äkkiä ulos, talo palaa. Samalla alkoi tuntua voimakasta palonhajua. Otimme äkkiä päälle päällysvaatteet ja mukaan lompakon sekä avaimet ja lähdimme, Karvonen kommentoi Ylelle.

Evakuoiduista asukkaista kymmenen on viety tilapäismajoitukseen ja viisi sairaalahoitoon, sillä he ehtivät hengittää savukaasua. Asukkaat ovat jo päässeet mahdollisuuksien mukaan hakemaan henkilökohtaisia tavaroitaan asunnoista.

Palosyyntutkinta alkaa maanantain ja toistaiseksi aiheuttajaksi oletetaan salamaniskua, joka on kuitenkin erittäin harvinaista.

Lue myös: Tulipalo syttyi yöllä kerrostaloasunnossa – kylpyhuoneesta löytyi vainaja

Kommentoi Facebookissa