Kristiina Mäkelä komeasti yli olympiarajan

Kristiina Mäkelä on Senni Salmisen ohella Suomen kolmiloikan arvokisatoivo (Kuva AOP)

Kristiina Mäkelä on Senni Salmisen ohella Suomen kolmiloikan arvokisatoivo. (Kuva AOP)

Kristiina Mäkelä loikki Kuortaneella ennätyksensä ja lunasti lipun Tokion olympiakoneeseen.

YLEISURHEILU Kristiina Mäkelä rikkoi Kuortaneen juhannuskisoissa kolmiloikan olympiarajan. Mäkelä venytti kisan neljännellä kierroksella ennätyksensä 14,41. Tokion kisaraja on 14,32.

Kuortaneella Mäkelä oli selkä seinää vasten. Jos olympiakisojen tulosraja ei olisi rikkoutunut, olisi hänen olympiamatkansa jäänyt väliin, sillä kisojen tulosrajan oli jo ennen Kuortaneen kilpailua rikkonut 32 urheilijaa, joka on se määrä hyppääjiä, joita Tokion naisten kolmiloikkaan oli kaavailtu.

– Helpotus. Se oli ensimmäinen asia, joka tuli mieleen, Mäkelä kertaili tuntojaan SUL:n tiedotteessa,

Kuortaneella Mäkelä ponnisti ensin 14,20, sitten 14,30 myötätuulessa (+2,3 m/s) ja vielä 14,19 ennen ennätysloikkiaan.

– Taso hypyissä on ollut tasainen jo pitkään, mutta se ei riitä, jos ei tule yhtä sellaista piikkihyppyä ja nyt se tuli, Mäkelä sanoi,

Mäkelän mukaan Kuortaneen ennätyshypyssä ei lopulta ollut isoa eroa hänen aiempiin hyppyihinsä tänä kesänä.

– Oikeastaan silloin, kun pääsen lankulta kunnolla ilmaan, vartalo säilyy suorana ja silloin se on tällaista. Usein on käy niin, etten ponnista kunnolla lankulta ja hypyt menevät laakana ja se on sitten 14,20. Nyt näistä hypyistä myös 14,30 oli hyppynä ok, hän sanoi.

Mäkelän ennätys ennen Kuortaneen kilpailua oli 14,38, jonka hän on loikkinut hallissa. Ulkoradoilla Mäkelän aiempi ennätys oli 14,31.

Kuortaneen ennätyksellään Mäkelä menee Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Hän edellään on on tällä kaudella Suomen ennätystä kahdesti parantanut Senni Salminen tuloksellaan 14,63.

– On siellä vielä parempaa luvassa. Nyt tavoitteena oli rikkoa tulosraja. Nyt tässä on vielä aikaa hioa hyppyä ja toivon mukaan se todella pitkä hyppy tulee Tokiossa, Mäkelä lupaa.

Mäkelä valmistautuu toisin olympialaisiinsa. Hän oli mukana Rio de Janeiron 2016 olympiakisoissa finaalissa.

Teksti Otto Palojärvi/ SUL:n tiedote

Lue myös: Hurja vire – Senni Salminen loikki jälleen Suomen ennätyksen!

Kommentoi Facebookissa