Salibandyn MM-kisat pelataan joulukuussa Helsingissä – kaksi maata jää pois

Suomi on miesten salibandyn hallitseva maailmanmestari.

Suomi on miesten salibandyn hallitseva maailmanmestari. (Kuva Ville Vuorinen/ Salibandyliitto)

Salibandyn MM-kisat pelataan Helsingissä joulukuussa, mutta kaksi joukkuetta vaihtuu.

SALIBANDY Salibandyliitto tiedotti tiistaina, että salibandyn miesten MM-kisat tullaan järjestämään Helsingissä 3.-11. joulukuuta. Kisat piti alun perin järjestää Helsingissä jo viime joulukuussa, mutta tapahtuma peruttiin koronapandemian takia.

Kaksi maata jää MM-kisoista pois. Australia ja Japani eivät osallistu koronapandemian ja matkustusrajoitusten vuoksi.
Helsingissä pelaa kuitenkin 16 joukkuetta. Korvaaviksi joukkueiksi MM-kisoihin on kutsuttu Viro ja Singapore.

– On todella hienoa, että saamme pelata MM-kisat täydellä joukkuemäärällä pitkän odotuksen jälkeen. MM-kisojen valmistelussa on kiinnitetty erittäin paljon huomioita terveysturvallisuusasioihin, ja olemme luottavaisia sen suhteen, että saamme pelata huippuotteluita täysille katsomoille joulukuussa, kertoo tapahtumajohtaja Hanne Pirkola.

Suomessa koronarajoituksia puretaan. MM-kisoissa Helsingin Hartwall-areenalla saatetaan nähdä täysiä katsomoita.

Kahden kisajoukkueen vaihtuminen ei aiheuta muutoksia Suomen joukkueen otteluohjelmaan, koska Australia ja Japani oli sijoitettu alempaan alkusarjaan. Suomi pelaa ylemmässä alkusarjassa ja kohtaa alkulohkossaan Tanskan, Ruotsin ja Latvian.

Suomi pelaa alkusarjan ottelunsa kolmena peräkkäisenä päivänä. Kisojen avauspäivänä torstaina 3.12. vastassa on Tanska. Lauantaina 4.12. Suomi kohtaa Ruotsin sekä sunnuntaina 5.12. Latvian. Puolivälieränsä Suomi pelaa keskiviikkona 8.12.

Edellisissä MM-kisoissa 2018 Suomi voitti MM-kultaa. Suomi on luonnollisesti suuri kultasuosikki kotikisoissaan. Vain Ruotsia voi pitää Suomen merkittävänä haastajana.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tampereesta tuli pesäpallon kultakaupunki – Helsinki seuraavana haasteena

Kommentoi Facebookissa