Salpausselän kisoissa muistetaan Matti Nykästä – ”Olemme käyneet ajatusta läpi lähiomaisten kanssa”

Matti Nykänen ponnisti kansainväliselle huipulle ikimuistoisesti vuonna 1982.

Matti Nykänen ponnisti kansainväliselle huipulle ikimuistoisesti vuonna 1982. (Kuva AOP)

Muistohetken lisäksi suurmäen alastulorinteen lähellä on erillinen muistopaikka.

MATTI NYKÄNEN Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen muistoa kunnioitetaan monin tavoin Salpausselän kisoissa. Nykäsen muistohetkeä vietetään lauantaina joukkuemäen ensimmäisen ja toisen kierroksen välissä.

– Suunnitelmia on paljon. Tarkemmat yksityiskohdat varmistuvat perjantaina, mutta tulemme muistamaan Matti Nykästä hänen upeaa urheilu-uraansa kunnioittavalla tavalla. Olemme käyneet ajatusta läpi Nykäsen lähiomaisten kanssa, ja he ovat hyväksyneet suunnitelmamme, Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen sanoo.

Muistohetken lisäksi suurmäen alastulorinteen lähellä on perjantaista eteenpäin Matti Nykäsen kuvalla varustettu erillinen muistopaikka, johon voi tuoda vaikkapa kynttilöitä tai kukkia.

– Perjantaina meillä on kisoihin vapaa pääsy, joten kaikki halukkaat pääsevät tuomaan muistamisensa, Saarinen kertoo.

Järjestyksessään 94. Salpausselän kisat järjestetään Lahdessa 8.–10.2.2019. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Lahti Events Oy yhteistyössä Lahden kaupungin, Lahden Hiihtoseuran ja Suomen Hiihtoliiton kanssa.

Lue myös: Näin Matti Nykäsen mitalikokoelma pelastettiin – ”Vaarana oli mitalien joutuminen vääriin käsiin ja ulkomaille”

Kommentoi Facebookissa