Sanna Marin keskusteli YK:n pääsihteerin kanssa – Suomi tukee 30 miljoonalla koronaviruksen vastaisia globaaleja toimia

Pääministeri Sanna Marin keskusteli myös pandemian vaikutuksista kansainväliseen rauhaan ja turvallisuuteen.

Pääministeri Sanna Marin keskusteli myös pandemian vaikutuksista kansainväliseen rauhaan ja turvallisuuteen. (Kuva AOP)

Suomi antaa täyden tukensa YK:n ja sen erityisjärjestöjen toimille pandemiakriisissä.

KORONAVIRUS Pääministeri Sanna Marin on keskustellut puhelimessa YK:n pääsihteerin António Guterresin kanssa YK:n toimista koronakriisissä. Pääministeri Marin korosti, että Suomi on YK:n voimakas ja pitkäaikainen tukija ja antaa täyden tukensa myös sen erityisjärjestöjen toimille globaalissa pandemiakriisissä.

Valtioneuvoston kanslia tiedottaa, että Suomi on päättänyt tukea koronaviruksen vastaisia globaaleja toimia yhteensä 30 miljoonalla eurolla. Tähän sisältyy 5,5 miljoonan euron lisärahoitus Maailman terveysjärjestö WHO:lle sekä yhteensä 22 miljoonan euron lisärahoitus väestörahasto UNFPA:lle ja UN Women -tasa-arvojärjestölle.

Pääministeri Marin ja pääsihteeri Guterres keskustelivat myös pandemian vaikutuksista kansainväliseen rauhaan ja turvallisuuteen. Konfliktinehkäisy ja kriisinhallinta ovat Suomelle tärkeitä prioriteetteja myös pandemia-aikana. Suomi tukee pääsihteeri Guterresin vetoomusta globaalin tulitauon puolesta.

Keskustelu oli samalla jatkoa heidän tapaamiselleen New Yorkissa 6. maaliskuuta. Pääministeri Marin on näissä yhteyksissä korostanut YK:n pääsihteeri Gutérresille ylipäänsä monenkeskisen järjestyksen ja YK:n merkitystä sekä tuonut esille myös tarpeen tiiviimmälle EU-YK-yhteistyölle.

Lue myös: Pääministeri Sanna Marin vieraili YK:ssa – ”Suomi ottaa kestävän kehityksen edistämisen vakavasti”

Kommentoi Facebookissa