Pääministeri Sanna Marin vieraili YK:ssa – ”Suomi ottaa kestävän kehityksen edistämisen vakavasti”

Naistenpäivän tapahtuman lisäksi Suomen YK-edustusto järjesti tasa-arvotilaisuuden, jonka pääministeri Sanna Marin avasi.

Naistenpäivän tapahtuman lisäksi Suomen YK-edustusto järjesti tasa-arvotilaisuuden, jonka pääministeri Sanna Marin avasi. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Marin tapasi myös pääsihteeri Antonio Guterresin ja vieraili Columbian yliopiston tasa-arvotilaisuudessa.

PÄÄMINISTERI Pääministeri Sanna Marin ja YK:n pääsihteeri Antonio Guterres tapasivat New Yorkissa YK:n päämajassa. Kahdenvälisessä tapaamisessa he keskustelivat ilmastonmuutoksen torjumisesta ja tasa-arvon edistämisestä.

Pääministeri Marin kertoi pääsihteeri Guterresille Suomen pyrkivän vahvistamaan monenkeskistä järjestelmää, jonka kulmakivi YK on, ja hän kiitti Guterresia järjestön uudistamistyössä.

– Kerroin Suomen ottavan kestävän kehityksen edistämisen vakavasti. Aion itse osallistua YK:n kestävän kehityksen korkean tason poliittiseen foorumiin heinäkuussa täällä New Yorkissa, ja esitellä siellä Suomen edistymistä asiassa, sanoo pääministeri Marin.

Kyseinen foorumi on High Level Political Forum on Sustainable Development. Pääministeri Marin oli myös pääpuhuja YK:n yleiskokoussalissa järjestetyssä YK:n naistenjärjestö UN Womenin naistenpäivän tilaisuudessa.

Pääministeri muistutti siitä, että vaikka yleiskokoussali on ainoa paikka, jossa jokainen maailman maa voi saada äänensä kuuluviin, on tuo ääni vielä liian usein miesten ääni.

– Kerroin puheessani myös siitä, mitä Suomessa on vuosien kuluessa tehty sen eteen, että olemme yksi maailman tasa-arvoisimpia maita. Silti meilläkin on edelleen paljon tehtävää tasa-arvon viemiseksi eteenpäin, toteaa pääministeri Marin.

Naistenpäivän tapahtuman lisäksi myös Suomen YK-edustusto järjesti tasa-arvotilaisuuden, jonka pääministeri avasi. Tärkeä osa vierailua oli avoin luento Columbian yliopistossa otsikolla The Climate Neutral Welfare Society: Is it the Model of the Future?

– Emme voi taistella ilmastonmuutosta vastaan ilman kokonaisvaltaista näkemystä kestävästä kehityksestä. Muutoksessa on otettava huomioon ympäristön lisäksi myös taloudelliset ja sosiaaliset näkökulmat, sanoi Marin puheessaan yliopistossa.

Pääministeri Sanna Marin tapasi myös yliopiston suomalaisia opiskelijoita.

Lue myös: EU-maiden maksuosuuksista ei päästy sopuun – koko budjetti yli miljardi euroa

Kommentoi Facebookissa