Sarjakuristaja sai elinkautisen tuomion murhasta – teko oli raaka ja pitkäkestoinen

Käräjäoikeuden mukaan Penttilä surmasi naisen vakaasti harkiten, erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ja teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Käräjäoikeuden mukaan Michael Penttilä surmasi naisen vakaasti harkiten, erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ja teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. (Kuva AOP)

Oikeus totesi Michael Penttilän kuristaneen naista käsin, nahkavyöllä sekä sukkahousuilla.

SARJAKURISTAJA Helsingin käräjäoikeus on tänään tuominnut sarjakuristajaksi kutsutun Michael Maria Penttilän elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Penttilä oli kuristanut 52-vuotiaan naisen tämän asunnossa viime huhtikuussa.

Käräjäoikeuden mukaan Penttilä surmasi naisen vakaasti harkiten sekä erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Oikeus totesi Penttilän kuristaneen naista käsin, nahkavyöllä sekä sukkahousuilla. Ruumis löytyi Helsingin Alppiharjussa sijaitsevasta asunnosta vasta viikkoja myöhemmin.

Penttilän taustalta löytyy erilaisia väkivaltarikoksia, törkeästä pahoinpitelystä törkeään raiskaukseen sekä kolme henkirikosta. Ensimmäinen uhri oli hänen oma äitinsä, Penttilä on kuristanut myös 12-vuotiaan tytön sekä naisystävänsä. Nyt annettu elinkautinen tuomio on kuitenkin hänen ensimmäisensä.

Keväällä Penttilä sai hovioikeudesta kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankilatuomion törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Penttilä oli laatinut suunnitelman, kuinka kuristaisi 17-vuotiaan nuoren naisen.

Käräjäoikeus oli aikaisemmin hylännyt syytteet, ja Penttilä syyllistyi vapaana ollessaan murhaan, josta sai nyt tuomion. Michael Penttilälle aiemmin tehtyjen mielentilatutkimusten ja vaarallisuusarviointien perusteella hän on erittäin vaarallinen ja rikoksenuusimisriski on korkea.

Lue myös: Sarjakuristaja tuomittiin teinityttöön kohdistuvan rikoksen valmistelusta – ehti syyllistyä vapaana ollessaan henkirikokseen

Kommentoi Facebookissa