Sastamalan kaksoissurman pariskunnalla riitaisat välit – vaimo käräytti miehensä ratista

Aviopari menetti henkensä Sastamalan Hossantiellä sijaitsevassa omakotitalossa. Neljästä vieraana olleesta miehestä yksi on vangittu taposta epäiltynä.

Aviopari menetti henkensä Sastamalan Hossantiellä sijaitsevassa omakotitalossa. Neljästä vieraana olleesta miehestä yksi on vangittu taposta epäiltynä. (Kuva Päivän Lehti)

Surmailtana mies ilmeisesti puukotti vaimonsa hengiltä ja yksi kylässä olleista miehistä aviomiehen.

RIKOS Sastamalassa tapahtuneessa veriteossa menetti henkensä aviopari, 30-vuotias vaimo ja 40-vuotias mies. Kuolonuhreista nainen oli syntynyt vuonna 1987 ja mies vuonna 1977.

Pari vuotta yhdessä olleen pariskunnan välit eivät olleet kaikin ajoin sopuisat. Poliisi vieraili usein heidän asunnossaan. Kohtalokkaana maanantai-iltana 30-vuotias aviovaimo oli tuonut mukanaan neljä miespuolista tuttuaan kylään. Tutkinnassa selvinnee, oliko se syy siihen, että puukko alkoi heilua kohtalokkain seurauksin.

– Mies oli helvetin mustasukkainen, kertoo pariskunnan hyvin tuntenut naapuri.

Pariskunta muutti Sastamalan Hossantiellä sijaitsevaan omakotitaloon joulukuussa Itä-Suomesta. Vaimo oli asunnon haltija. Poliisi kävi talossa muutaman kuukauden sisällä naapurin laskujen mukaan neljä kertaa.

Helmikuussa mies haki vaimonsa tämän työpaikalta autolla. Sen jälkeen tuli kotona kunnon riita, ja poliisi tarvittiin paikalle. Vaimo käräytti miehensä rattijuopumuksesta. Mies oli autoillut 2,6 promillen humalassa. Rattijuttu ei ehtinyt oikeuden käsittelyyn. Ei myöskään se, että mies puri poliisia käteen, kun häntä raahattiin mustaanmaijaan.

Surmailtana tapahtumien kulku oli ilmeisesti se, että mies puukotti vaimonsa hengiltä, ja sen jälkeen joku kylässä olleista miehistä aviomiehen. Kylässä olleet miehet nimittäin saivat itsekin puukosta. Kolme heistä joutui sairaalahoitoon.

Taposta epäiltynä oli vangittuna neljä miestä, joista kolme vapautettiin keskiviikkona. Poliisin mukaan kolmikkoa ei ole syytä epäillä teosta. Yksi epäillyistä pysyy vangittuna. Hän on poliisin kertoman mukaan myöntänyt osallisuutensa tapahtumiin.

Naapurin kertoman mukaan hengiltä puukotettu mies oli antabuskuurilla. Joskus hän oli viikonkin ottamatta antabuksia, ja silloin sattui ja tapahtui.

– Normaalisti se oli rauhallinen ja ahkera tekemään hommia. Sitten kun antabukset jäi ottamatta, se sai näitä kohtauksia, naapuri kertoo.

– Sen takia tämä ei tullut meille yllätyksenä.

Toinen naapuri kertoo, että pariskunta teki viimeisinä aikoinaan ahkerasti pihahommia. Pihaa laitettiin kesäkuntoon.

– Silloin kun meni hyvin, pariskunnan elämä oli ihan normaalia, naapuri kertoi.

Kommentoi Facebookissa