Saudi-Arabian kisassa riittää uhkakuvia – Mick Schumacherin onnettomuus säikäytti

Pahalta näytti, mutta Mick Schumacher ei loukkaantunut rajussa ulosajossa pahemmin. (Kuva AOP)

Mick Schumacher ajoi Jeddan katuradalla aika-ajoissa rajusti seinään.

FORMULA 1 Saudi-Arabian Jeddan katuradalla ajettava F1-kauden toinen osakilpailu herättää paljon kritiikkiä. Jemenin Huthi-kapinalliset uhkasivat kisaviikonloppua terrori-iskuilla ja räjäyttivätkin perjantaina radan lähistöllä sijaitsevaa öljynjalostamoa kesken harjoitusten.

Perjantaina harkittiin jo vakavasti kisaviikonlopun perumista, mutta raha meni turvallisuuden edelle. Tallit päättivät jatkaa kisaamista ja kuljettajien oli suostuttava.

Lauantaina terrori-iskuja ei nähty, mutta vaarallinen rata näytti ikävät puolensa. Haas-tallin Mick Schumacher törmäsi rajusti betoniseinään.

Schumacher istui pitkään autonromussaan, eikä läheltä saatu tv-kuvaa. Pahinta pelättiin.

Pitkän odottelun jälkeen Schumacher kuljetettiin ambulanssilla varikon lääkintätiloihin ja sen jälkeen tiedotettiin helpottava uutinen. Schumacherin kerrottiin olevan tajuissaan. Lopulta hänet nähtiin tv-kuvissa juttelevan lääkintähenkilökunnan kanssa terveen oloisena.

Aika-ajot saatiin vietyä loppuun tunnin viiveellä. Paalulle ajoi yllätysmies, Red Bull -tallin Sergio Perez. Kauden avauskisan Bahrainissa voittanut Ferrarin Charles Leclerc oli toinen ja Ferrarin toinen kuski Carlos Sainz kolmas. Red Bullin Max Verstappen jäi neljänneksi.

Valtteri Bottas jatkoi vahvoja otteitaan. Hän sijoittui aika-ajoissa kahdeksanneksi. Bottaksella oli saumoja kuudenteenkin ruutuun.

Lewis Hamilton oli aika-ajon merkittävä pettymys. Hän oli tuloksissa vasta 16:s. Hamilton myönsi Viaplayn haastattelussa säätöjen menneen pieleen.

Kilpailu Jeddassa ajetaan sunnuntaina iltavalaistuksessa. Radan vaarallisuus ja terroriuhka herättävät huolta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas ei joutunutkaan takarivin kuskiksi

Kommentoi Facebookissa