Valtteri Bottas ei joutunutkaan takarivin kuskiksi

Valtteri Bottas kilpailee 2022 Alfa Romeolla. (Kuva Sauber Group)

Valtteri Bottas tulee tällä kaudella menestymään ennakko-odotuksia paremmin.

FORMULA 1 Valtteri Bottas joutui jättämään Mercedeksen viime kauden jälkeen, kun talli ei enää uusinut hänen sopimustaan. Bottas joutui siirtymään selkeästi heikompaan Alfa Romeo -talliin.

Bottas voitti Mercedeksellä viiden kauden aikana kymmenen kisaa ja sijoittui MM-pisteissä kahdesti toiseksi. Silti hänen pestinsä F1:n kärkitallissa oli pettymys. Tallikaveriaan Lewis Hamiltonia Bottas ei kyennyt enää haastamaan.

Alfa Romeolla Bottas astui F1-hierarkiassa alaspäin. Mutta kauden 2022 avausviikonloppuna nähtiin, että Bottas oli tehnytkin paremman sopimuksen kuin osattiin odottaa.

Bottas sijoittui Bahrainin kisan aika-ajoissa kuudenneksi. Hän oli kuudes myös itse kilpailussa, vaikka startti häneltä meni pahasti pieleen.

Alfa Romeo on nostanut tasoaan, koska Ferrarin voimayksiköstä löytyy nyt paljon enemmän tehoja edellisiin kausiin verrattuna. Alfa Romeo taistelee jopa neljänneksi parhaan tallin asemasta.

Bahrainin kisan perusteella mestaruudesta taistelevat tällä kaudella Ferrari ja Red Bull. Käytännössä siis Charles Leclerc ja Max Verstappen. Mercedeksellä, jonka kuljettajina ajavat Lewis Hamilton ja George Russell, ei mestaruustaistoon ole saumoja, mutta Mercedes on kuitenkin selkeästi kolmanneksi paras talli.

Bottaksella on ihan realistinen mahdollisuus taistella pisteistä jokaisessa kilpailussa. Jos kolmesta kärkitallista tulee useita keskeytyksiä, on Bottaksella realistisia mahdollisuuksia taistella palkintosijasta.

Suomalaisittain F1-kaudesta ei tulekaan surullista seurattavaa, kuten 2010 ja 2011, jolloin umpisurkealla Caterham-autolla (myös Lotus) ajanut Heikki Kovalainen oli sarjan ainoa suomalainen. Kovalaisella ei kalustonsa surkeuden takia ollut mitään menestysmahdollisuuksia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ferrari juhli kaksoisvoittoa – myös Valtteri Bottakselle upea tulos

Kommentoi Facebookissa