Tuomiossa paljousalennus – poliisivankilan vessan tukkijalle 70 päivää ehdotonta

Oikeusistuimen mukaan rikosmenneisyys lievensi nyt määrättyä tuomiota. (Kuvituskuva Fotolia)

Tuomiota alentavana seikkana oikeus otti huomioon, että mies oli saanut viime vuonna kolme tuomiota.

TUOMIO Hieman yli 40-vuotias mies on tuomittu Tampereella 70 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen yli kymmenestä rikoksesta. Erikoisin teko oli se, kun mies tukki poliisivankilan vessanpöntön ja aiheutti pienen vedenpaisumuksen.

Tuomio tietomurrosta tuli siitä, kun mies anasti Ratinan kauppakeskuksessa erään naisen puhelimen ja alkoi lähetellä sillä seksuaalissävytteisiä epäasiallisia viestejä naisen ystäville ja tuttaville. Teko toi myös tuomion identiteettivarkaudesta ja kunnianloukkauksesta. Miehen lähettämät törkyviestit loukkasivat puhelimen oikeaa omistajaa.

Mies ehti lähetellä törkyviestejä viikon verran, ennen kuin liittymä saatiin suljettua. Viestejä saaneet henkilöt ehtivät ihmetellä, että mikähän naiselle on tullut, kun hänen puhelimestaan tuollaisia viestejä lähetetään. Kun puhelinta ei ollut, nainen ei päässyt heti oikaisemaan väärää käsitystä. Hän joutui tekemään suuren työn ilmoittamalla viestejä saaneille, ettei hän ole niitä lähettänyt.

Nelikymppiselle miehelle luettiin lisäksi syytteitä muun muassa pahoinpitelyistä, näpistyksistä ja haitanteosta virkamiehelle. Haastehakemuksessa oli kymmenen kohtaa, mutta tuomio tuli kahdestatoista teosta.

Poliisia vastaan tapahtuneen rimpuilun jälkeen mies vietiin raudoissa poliisivankilaan. Siellä hän keksi tukkia vessanpöntön sellin vuoteella laskostettuna olleella peitolla. Tukkimisen jälkeen mies painoi nappulaa, joka laittaa veden virtaamaan pönttöön. Jos nappulaa ei paina, veden tulo loppuu. Mies painoi nappulaa niin pitkään, että aiheutti pienimuotoisen vedenpaisumuksen.

Pelastuslaitos jouduttiin kutsumaan paikalle torjumaan vahinkoja. Mies määrättiin maksamaan kiinteistön omistajalle korvausta vahingosta ja oikeudenkäyntikuluista 707 euroa. Naiselle, jonka puhelimen mies varasti, vastaaja määrättiin maksamaan korvauksia 494 euroa.

Vastaaja tuomittiin 70 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomiota alentavana seikkana oikeus otti huomioon sen, että mies oli saanut viime vuonna kolme tuomiota, viidestä kuukaudesta kahteen vuoteen. Rikosmenneisyys lievensi nyt määrättyä tuomiota. Kyseessä on niin sanottu paljousalennus.

Lue myös: Vedenpaisumus poliisivankilassa – lukuisista rötöksistä pidätetty tukki sellin vessanpöntön

Kommentoi Facebookissa