Sauli Niinistö soitti Vladimir Putinille – presidentit toivottivat toisilleen hyvää uutta vuotta

Presidentti Vladimir Putinilla ja Sauli Niinistöllä on ollut hyvä keskustelyhteys jo pitkään.

Presidentti Vladimir Putinilla ja Sauli Niinistöllä on ollut hyvä keskustelyhteys jo pitkään. (Kuva Tasavallan presidentin kanslia)

Presidentti Niinistö keskusteli presidentti Putinin kanssa ajankohtaisista kansainvälisistä asioista.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kävivät puhelinkeskustelun tänään 30. joulukuuta. Tasavallan presidentin kanslia kertoo, että puhelu käytiin Suomen aloitteesta.

Presidentit keskustelivat ajankohtaisista kansainvälisistä asioista, kuten Pohjois-Koreasta ja Ukrainan konfliktista. Keskustelussa käsiteltiin myös Suomen ja Venäjän kahdenvälisiä suhteita sekä ympäristöyhteistyötä, mukaan lukien arktisen alueen suojelemiseksi tehtävä yhteistyö.

Presidentit toivottivat toisilleen myös hyvää uutta vuotta. Lisäksi Presidentti Putin toisti onnittelunsa Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta. Niinistö ja Putin keskustelivat puhelimitse Suomen aloitteesta viimeksi lokakuussa, kuten Päivän Lehti kirjoitti tässä.

Vladimir Putin teki työvierailun Niinistön vieraaksi Punkaharjulle tämän vuoden heinäkuussa, myös Suomen juhlavuoden kunniaksi. Päivän Lehden raportin vierailusta löydät tästä.

Kommentoi Facebookissa