Sebastian Aho komeaan rajapyykkiin kymmenentenä suomalaisena

Sebastian Aho on saanut NHL:ssä 200 runkosarjamaalia täyteen. (Kuva AOP)

Sebastian Aho teki uransa 200. NHL:n runkosarjamaalinsa. Eeli Tolvanen puolestaan jatkoi hyviä esityksiään uudessa NHL-seurassaan.

JÄÄKIEKKO Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjä Sebastian Aho saavutti komean rajapyykin NHL:ssä. Aho viimeisteli keskiviikkona uransa 200. runkosarjamaalinsa, kun Carolina kukisti Dallas Starsin jatkoajalla 3-2.

Aho teki maalinsa ensimmäisen puoliajan alussa Carolinan pelatessa alivoimalla. Dallasin Miro Heiskanen menetti kiekon oman alueen siniviivan tuntumassa ja Aho säntäsi läpiajoon. Hän viimeisteli rystyltä sisään Dallasin maalivahti Jake Oettingerin längistä.

Ahosta tuli samalla kaikkien aikojen kymmenes suomalaispelaaja, joka on saavuttanut NHL:ssä 200 maalin rajapyykin runkosarjassa. Aktiivisista suomalaisista NHL-kiekkoilijoista enemmän maaleja on tehnyt vain Aleksander Barkov, joka on viimeistellyt 233 NHL-maalia.

Mikko Rantasella NHL:n runkosarjamaaleja on 197. Samaan aikaan NHL:ssä 2016 Ahon kanssa aloittanut Patrik Laine on tehnyt 190 maalia.

Teemu Selänne on Suomen kaikkien aikojen NHL-maaliykkönen 684 runkosarjaosumallaan. Jari Kurri on tilastossa toisena 601 ja Olli Jokinen kolmantena 321 maalillaan.

Eeli Tolvasella kulkee nyt hyvin

Takkuisasti NHL-uransa aloittaneelle Eeli Tolvaselle seuravaihto on tehnyt terää. Nashville Predatorsista Seattle Krakeniin siirtynyt Tolvanen on tehnyt uudessa seurassaan toistaiseksi hienoa jälkeä.

Keskiviikkona Tolvanen jysäytti näyttävän maalin, kun Kraken murskasi Vancouver Canucksin maalein 6-1. Tolvanen pelasi Krakenissa 13. ottelunsa ja maali oli hänelle jo kuudes seuran paidassa. Tolvasella on Krakenissa koossa tehot 6+2.

Ennen seuravaihtoaan ehti Tolvanen pelata alkukaudella 13 ottelua Nashville Predatorsissa. Niiden saldo hänellä oli vain neljä (2+2) tehopistettä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden sekoilu puhuttaa – keulahahmona Harry Harkimon vanha yhteistyökumppani

Kommentoi Facebookissa