Sebastian Aholle iso pettymys – seuraava askel jäi Carolinalta ottamatta

Sebastian Aho pelaa NHL:ssä Carolina Hurricanesin joukkueessa

Sebastian Aho pelaa NHL:ssä Carolina Hurricanesin joukkueessa. (Kuva AOP)

Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Jani Hakanpään edustamalla Carolina Hurricanesilla ei lopulta ollut jakoa NHL:n hallitsevaa mestaria vastaan.

JÄÄKIEKKO NHL:n viime kauden mestari Tampa Bay Lightning tuottaa Stanley Cupin pudotuspeleissä suomalaistähdille pettymyksiä. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Lightning pudotti jatkosta Aleksander Barkovin edustaman Floridan Panthersin ja toisella kierroksella oli kolmen suomalaisen huippupelaajan edustaman Carolina Hurricanesin vuoro.

Carolinan suomalaiset, Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Jani Hakanpää ja Carolina Hurricanes saivat siis pettyä tiistaina. Tampa Bay Lightning päätti Carolinan kauden jo sarjan viidennessä ottelussa.

Carolina oli runkosarjassa Central-divisioonan ykkönen ja koko NHL:n sarjataulukossa kolmas. Pudotuspeleissä matka päättyi toisella kierroksella.

– Mielessämme jotain erilaista kuin tämä. Luulin, että olimme valmiita ottamaan sen seuraavan askeleen. Se seuraava askel on olla paras, vai mitä? Olen ylpeä tästä joukkueesta. Minä todella nautin tästä kaudesta näiden jätkien kanssa, mutta tämä ei ollut askel eteenpäin, koska emme saaneet sitä lopullista palkintoa, Aho manaili Carolinan verkkosivuilla.

Tampa Bay vei tiistain kamppailun nimiinsä 2-0. Ottelusarjan tylyn lukemin 4-1.

Aho väitti, ettei eroa ollut paljon.

– Erot olivat pienet. Ottelut olisivat voineet päättyä kummin päin tahansa. Jos on pakko sanoa yksi ero, niin se oli erikoistilannepelaaminen. Lightning teki tänään ylivoimamaalin ja se oli voittomaali. Me emme tehneet yhtään. Sen täytyy toimia paremmin, Aho näki.

Hurricanes hävisi Lightning-sarjassa kaikki kolme kotiotteluaan. Tampa Bay Lightning oli sarjassa kiistatta parempi joukkue.

– Juuri nyt mietin, että miten meistä tulee parempia. Me olimme hyviä koko kauden ajan, mutta kun pelaa parhaimpia vastaan, niin se on hyvä vertailukohta. Lightning on syystä loistava joukkue. Heillä ei ole heikkouksia. Heillä on maailman paras maalivahti Andrei Vasilevski ja varmaankin pari maailman parasta pelaajaa. Heillä on kaikkea, Carolinan päävalmentaja Rod Brind´Amour sanoi.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Montreal Canadiens on Kanadan ykkönen – MM-kultajoukkue ei paljoa kiinnosta

Kommentoi Facebookissa