Siipirikko Jokerit juhli voittoa – ”Pelaaminen olisi ollut helpompaa ilman karanteenia”

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Koronapandemiasta kärsivä Jokerit voitti Sotshissa jatkoajalla, vaikka sillä oli käytössään vain kymmenen hyökkääjää.

JÄÄKIEKKO Jokerit otti KHL-ottelussa tiistaina Sotshissa taisteluvoiton. Jokerit pelasi vain kymmenellä hyökkääjällä, mutta oli HK Sotshia parempi jatkoajalla maalein 5-4.

Sotshi johti ottelua 2-0 ja 3-1. Jokerit nousi 4-3 -johtoasemaan, mutta Sotshi nousi tasoihin 20 sekuntia ennen loppua. Maali olisi pitänyt hylätä, koska Brian O’Neilliä rikottiin tilanteessa.

Voittomaalista vastasi jatkoajalla juuri O’Neill.

– Otimme liikaa jäähyjä ja silloin pitäisi myös pystyä aiheuttamaan vastustajalle jäähyjä. Roikuimme kuitenkin mukana ja onnistuimme kipuamaan takaisin peliin. Olemme tehneet niin ennenkin ja ehkä siitä oli tänäänkin hyötyä, Yhdysvaltoja vuoden 2018 olympiakisoissa edustanut O’Neill kertoi Jokereiden nettisivuilla.

Jokereilla havaittiin edellisen vieraspelireissun jälkeen peräti 12 koronatartuntaa. Karanteenin takia joukkueessa oli useamman päivän harjoittelutauko ja tuoreimmalle kahden vieraspelin reissulle lähdettiin pahasti siipirikkona.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

– Pelaaminen olisi ollut helpompaa ilman karanteenia. Emme ehtineet käydä jäällä kuin pari kertaa ennen sunnuntain peliä. On vaikea pysyä huippuiskussa ja terävänä, jos harjoittelee vain kotioloissa. Jääkiekkoilijan jalat tarvitsevat luistelutreeniä, O’Neill sanoi.

Läntisessä konferenssissa seitsemäntenä oleva Jokerit otti pakkovoitonkin. Onhan Sotshi lännen sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Se on kerännyt seitsemän pistettä Jokereita vähemmän, vaikka on pelannut viisi ottelua Jokereita enemmän.

Sotshin kokoonpanoa katsellessa paljoa suurempia menestysodotuksia joukkueella ei pitäisi ollakaan. Kyse on yhdestä KHL:n heikoimmista ryhmistä.

Jokerit saa nyt hengähdystauon. Seuraavan ottelunsa joukkue pelaa tiistaina 15. marraskuuta Helsingissä SKA Pietaria vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Julkisen ruoskinnan kohde Jokerit on urheilun verokunkku

Kommentoi Facebookissa