Siirtomarkkinat kuumenevat – kaksi kovaa ehdokasta Valtteri Bottaksen tilalle

Valtteri Bottas onnitteli reilusti voittajaa

Valtteri Bottas onnitteli reilusti voittajaa Ranskan GP:ssä. (Kuva AOP)

Fernando Alonso ja Esteban Ocon kärkkyvät Valtteri Bottaksen Mercedes-tallipaikkaa.

FORMULA 1 F1-kausi ei ole edes puolessa välissä, mutta tuttuun tapaan kesän tultua siirtospekulaatiot yltyvät. Siirtomarkkinoiden päähenkilönä on Valtteri Bottas, jolla ei ole Mercedeksen kanssa ensi kaudeksi jatkosopimusta.

Italialaislehti Corriere dello Sport huhuilee, että Fernando Alonso neuvottelisi sopimuksesta Mercedeksen kanssa. Corriere dello Sportin Lähteen mukaan Alonso olisi valmis on jopa tinkimään ansiotasostaan ja valmis pienempiin menestysbonuksiin, jos vain pääsisi Mercedekselle.

Alonso on tällä kaudella ajanut IndyCar-autolla sekä urheiluautojen kestävyyskisoissa. Indianapolisin 500 mailin ajosta hän sensaatiomaisesti karsiutui, mikä oli kaksinkertaiselle F1-mestarille suorastaan häpeällistä, mutta lohtua Alonsolle tuli Le Mansin 24 tunnin ajon voitosta.

Alonso täyttää tänä vuonna jo 38. Voittaakseen F1:ssä vielä kolmannen maailmanmestaruuden, olisi hänen tehtävä sopimus ensi kaudeksi. Jos siirto toteutuisi, saisi Valtteri Bottas lähteä Mercedekseltä.

Espanjalainen AS-lehti uutisoi Alonson olevan myös kiinnostunut paluusta Ferrarille. Jos Sebastian Vettel lopettaa uransa, kuten on väitetty, olisi Alonso valmis astumaan Ferrarin rattiin Vettelin tilalle.

Bottaksen tilanne vaikuttaa huhujen perusteella tukalalta. Alonso ei suinkaan ole hänen ainoa korvaajaehdokkaansa.

Mercedeksen nuori suojatti Esteban Ocon jäi tällä kaudella ilman tallipaikkaa, mutta häntä pidetään yhä merkittävänä lupauksena. Tällä hetkellä Ocon toimii Mercedeksen testikuljettajana, mutta Mercedes saattaa nostaa Oconin jo ensi kaudella kilpakuljettajakseen.

– Olen erittäin optimistinen sen suhteen, että näemme hänet ensi kaudella F1-autossa, Mercedeksen tallipomo Toto Wolff sanoi Oconista Reutersin mukaan.

Jos Oconia ei nosteta Mercedekselle, saatetaan hänelle hankkia paikka Renaultilta. Siellä hän korvaisi Nico Hülkenbergin.

– Me katsomme kaikkia vaihtoehtoja. Esteban on kuuma aihe, koska hän on yksi lupaavimmista kuljettajista, Wolff jatkoi.

Ocon, 22, on ajanut F1-sarjassa aiemmin Manorin ja Force Indian autoilla. Mercedes ei onnistunut hankkimaan hänelle täksi kaudeksi kilpakuskin paikkaa.

Bottaksella on vielä mahdollisuus tilanteen kääntämiseen voittamalla kisoja. Seuraava mahdollisuus on ensi sunnuntaina Itävallan osakilpailussa Red Bull Ringin radalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottaksen tilanne on huolestuttava – onko enää mahdollisuuksia mestaruuteen?

Kommentoi Facebookissa