SJK nyt nosteessa – RoPS väärässä sarjassa

SJK:n kausi on ollut Veikkausliigassa tuskien taivalta

SJK:n kausi on ollut Veikkausliigassa vaikea. (Kuva AOP)

SJK murjoi Valkeakoskella Hakan 4-1. FC Honka voitti Rovaniemellä RoPSin 3-1 ja lisäsi lappilaisen sarjajumbon karmeaa tuskaa.

JALKAPALLO Veikkausliigassa toiseksi rahakkaimmalla budjetilla operoiva Seinäjoen Jalkapallokerho on tuskaisan alkukauden jälkeen saanut kurssinsa nousuun. Lauantaina SJK otti kolmannen perättäisen voittonsa murjottuaan Valkeakoskella Hakan 4-1.

SJK meni jo avausjaksolla 2-0-johtoon Emmanuel Ledesman ja Denys Olijnykin maaleilla. Toisella puoliajalla SJK:n Mehmet Hetemaj ja Serge Atakayi pääsivät maalin makuun. Kotijoukkue Haka olikin ottelussa täysi statisti.

SJK:lle voitto oli todella tärkeä, sillä joukkue on heikon alkukauden jälkeen voittoputken tarpeessa selviytyäkseen vielä ylempään loppusarjaan, jonne 22 ottelukierroksen jälkeen etenee kuusi parasta. Sarjataulukossa SJK on yhdeksäntenä eron kuudentena olevaan FC Ilvekseen ollessa kaksi pistettä. Tosin Ilves on pelannut yhden ottelun vähemmän.

SJK:n voittokulku on alkanut riittävän aikaisin. Joukkueella on runkosarjasta pelaamatta vielä kahdeksan ottelua.
FC Haka voinee valmistautua jo alempaan loppusarjaan. Joukkue on sijalla kymmenen eron Ilvekseen ollessa kahdeksan pistettä. Runkosarjasta Hakalla on pelaamatta enää seitsemän ottelua.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Toisessa lauantaina pelatussa Veikkausliigan ottelussa FC Honka voitti Rovaniemellä paikallisen Palloseuran helposti 3-1. Vain yhden ottelun tällä kaudella hävinnyt Honka vahvisti asemiaan sarjataulukon nelostilalla eron kärkijoukkue HJK:hon ollessa viisi pistettä.

RoPS näyttäisi pelaavan väärässä sarjassa. Rovaniemeläisryhmä ei ole voittanut kauden 15 pelistään yhtäkään. Tilillä on kaksi tasapeliä ja 13 tappiota.

RoPSin pelaajamateriaalin taso ei yksinkertaisesti riitä pääsarjatasolle. Ei tarvitse olla kristallipallonlukija ennustaakseen RoPSin putoavan kauden päätteeksi Ykköseen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK:n faneille järeä viesti – ”HIFK ei hyväksy missään olosuhteissa”

Kommentoi Facebookissa