Skandaali SPR:ssa – vastaanottokeskuksen johtaja kavalsi 130 000 euroa

Naispuolinen hieman yli 50-vuotias vastaaja tunnusti kaikki teot, joista häntä syytettiin. (Kuvituskuva Fotolia)

Vastaanottokeskuksen johtajalla oli tilinkäyttöoikeus, ja kyllä hän tiliä käyttikin.

KAVALLUS Pirkanmaalla sijaitsevan SPR:n vastaanottokeskuksen entinen johtaja on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä kavalluksesta. Hän kavalsi SPR:n varoja lähes 130 000 euroa. Lisäksi tuli tuomio kahdesta varkaudesta.

Vastaanottokeskuksen johtajalla oli tilinkäyttöoikeus, ja kyllä hän tiliä käyttikin. Syytteen mukaan hän nosti SPR:n rahoja omaan käyttöönsä 129 246 euroa ja 50 senttiä. Teko tapahtui neljän vuoden aikana vuosina 2017–2020.

– Teko on törkeä, koska teon kohteena on ollut suuri määrä varoja ja (vastaaja) on käyttänyt hyväkseen erityisen vastuullista asemaansa, sanoi syyttäjä.

Lisäksi naiselle tuli syyte kahdesta varkaudesta. Hän oli varastanut SPR:n työntekijän lukitusta kaapista 429 euroa ja toimiston käteiskassalippaasta 389 euroa. Vastaaja tunnusti kaikki teot, joista häntä syytettiin.

Syyttäjä vaati yli 50-vuotiaalle naiselle vähintään puolentoista vuoden ehdollista vankeusrangaistusta. Käräjien tuomio oli hieman lievempi, 1 vuosi 5 kuukautta ehdollista. Lisäksi vastaaja määrättiin korvaamaan SPR:lle kavaltamansa ja anastamansa varat, sekä rikoksen selvittelykuluja runsaat 7 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja lähes 10 000 euroa.

Lue myös: Mies ei ollut tyytyväinen vaimonsa asuntokauppaan – yritti kiristää välittäjältä 1500 euroa

Kommentoi Facebookissa