SM-liigaa pelattiin ilman yleisöä – ”Kuin paluu juurille pihapeleihin”

JYP on jääkiekon SM-liigan rahakkaimpia seuroja.

JYP on jääkiekon SM-liigan rahakkaimpia seuroja. (Kuva AOP)

SM-liigan runkosarja viedään loppuun ilman katsojia. JYPistä ja HIFK:sta todettiin, että pelaaminen oli torstaina varsin erikoista.

JÄÄKIEKKO JYP kaatoi torstaina HIFK:n SM-liigassa 4-3-lukemin jatkoajalla. Helsingin jäähallissa ei ollut ollenkaan katsojia koronaviruksen leviämisen pelossa.

JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen myönsi ottelun jälkeen, että ilman yleisöä oli vaikea pelata.

– Ei tämä varmasti ollut helppo peli kummallekaan joukkueelle. Ei varmaan kukaan ole koskaan pelannut aiemmin tyhjälle katsomolle, Tirkkonen sanoi ottelun jälkeen.

HIFK aloitti ottelun hyvin ja meni 2-0-johtoon toisen erän alussa.

– Alku oli meille kyllä vaikea. Olimme vähän puolustuskannalla ja IFK oli tosi vahva kiekolla. Toisessa erässä saimme sitten kavennusta ja tasoitusmaalin. Puolustustaistelua se pitkälti oli. Jatkoajalla olimme aktiivisempia ja oli meillä vähän enemmän siinä paikkoja. Iloisia ollaan tietysti voitosta, voitto on aina voitto, Tirkkonen iloitsi.

JYP oli jo matkalla kohti Helsinkiä, kun tieto tyhjille katsomoille pelaamisesta tuli.

– Joo, olimme jo matkalla, kun tieto tuli, mitä hallitus on päättänyt. Tietysti varmaan tämä oli vähän jo arvattavissa. Lopullinen tieto tuli kuitenkin vasta matkalla, Tirkkonen kertoi.

Otteluun piti luonnollisesti varustautua vähän eri tavalla.

– Kyllä sitä sitten vähän käytiin läpi, kun päästiin perille. Kyllä siellä joku sanoi, että tämä on vähän kuin paluu juurille. Pihapeleistähän moni on aloittanut, eikä niissä kovin paljoa yleisöä ole, Tirkkonen kertoi.

Yleisön puuttuminen näkyi etenkin ottelun alussa. Joukkueiden oli vaikea saada tunnetilaa pelin vaatimalle tasolle.

– Kyllä meillä ainakin puuttui se. Vähän katseltiin ja IFK oli kyllä todella vahva kiekolla ja vahva kamppailupelaamisessa. Loppua kohti se parani ja tietysti auttoi, kun saimme onnistumisia, Tirkkonen sanoi.

Kukaan ei vielä tiedä, miten Liiga-kausi jatkuu vai jatkuuko se ollenkaan. Se on kuitenkin jo varmaa, että runkosarjan viimeinenkin kierros pelataan ilman yleisöä lauantaina.

– Niin kauan, kun ei ole mitään tietoa, niin yritetään tehdä vain asiat niin hyvin kuin osataan, Tirkkonen linjasi.

HIFK sai tietää iltapäivällä, että se ei saa kotiyleisöltä apuja.

– Onhan se tietysti aika erikoinen tilanne joukkueelle, mutta ihan normaali valmistautuminen oli peliin. Ehkä se ensimmäisessä erässä näkyi molemmilla joukkueilla, että yleisö puuttui, mutta kyllä se peli sitten lähti käyntiin ja kiihtyi sitten loppua kohti, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

HIFK:lla on vielä valtava panos runkosarjan viimeiselle kierrokselle. HPK:lla on vielä mahdollisuus nousta sen edelle sarjataulukossa ja ottaa suora pudotuspelipaikka. HIFK kohtaa lauantaina Raumalla Lukon tyhjän katsomon edessä. HIFK on HPK:n edellä vain yhden pisteen turvin ennen päätöskierrosta.

– Se on tosi kova peli. Lukko on ollut tosi kovassa vireessä. Se on hyvä haaste meille. Mennään mittaamaan sinne ja voitolla ollaan kuuden joukossa, Pikkarainen linjasi.

Haastattelut Ville Hirvonen, Helsingin Jäähalli

Lue myös: Hallituksen kova ratkaisu vaikuttaa urheiluun – SM-liigaa pelataan tyhjille katsomoille

Kommentoi Facebookissa