SM-liigassa hurjat maalikarkelot – ”Vähän jäi huono maku”

Juhamatti Aaltonen vaihtoi Kärpät Jukureihin. (Kuva SM-liiga)

SM-liigassa tehtiin torstaina kahdessa ottelussa yhteensä 22 maalia.

JÄÄKIEKKO Jukurit nosti torstaina itsensä jo kuudenneksi SM-liigassa, kun joukkue kaatoi Pelicansin 5-4-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen.

Jukureiden hahmo oli kapteeni Juhamatti Aaltonen, joka teki varsinaisella peliajalla kauden kenties komeimman maalin ja vastasi myös Jukureiden voittomaalista voittomaalikilpailussa.

Ottelu tarjosi yhdeksän maalia, ja kun Oulun peli Kärppien ja JYPin välillä otetaan mukaan, tarjosi torstai peräti 22 maalia.

– Nyt on SM-liiga tarjonnut aika paljon maaleja katsojille parin viime päivän aikana ja on varmasti ollut mukavia pelejä heille, Aaltonen sanoi C Morelle.

– No, voitettiin, mutta vähän jäi huono maku. 4-2 johdettiin ja otin heti siihen alkuun huonon jäähyn. Se antoi heille fiilistä ja vähän halpa maali heille. Sitten turha pitkä kiekko siihen ennen 4-4-tasoitusta. Kaksi pistettä saatiin kumminkin, Aaltonen muotoili.

Aaltonen on tunnettu viihdetaiteilijana, joka ei yleensä tykkää hirveästi itse peliä analysoida, mutta kapteenin natsat ovat tuoneet kiekkotaiteilijasta esiin nyt uusia piirteitä. Myös Aaltonen pelaaminen on ollut hyvinkin kokonaisvaltaista.

Oulussa JYP kairasi 7-6-voiton Kärpistä. Ottelussa oli monenlaisia vaiheita, mutta JYPin luonne ei antanut periksi missään vaiheessa.

– Lähestyimme tätä peliä vahvasti luonteen kautta ja luonne oli kyllä tänään kova. Se sieti hyvää ja huonoa. Pääsimme aina eteenpäin, vaikka tuli lunta tupaan. Oli kova nälkä taas jatkaa peliä ja parantaa sitä. Oli vähän sellainen fiilis, että väkisin otetaan se voitto, JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi summasi.

Kun maaleja syntyy kaikkiaan 13, ei valmentajat yleensä ole kovinkaan tyytyväisiä.

– Ei se välttämättä kovin kaunista ollut, mutta tosi vahva luonnepeli meiltä ja olen siitä tosi ylpeä, Rautakorpi sanoi.

JYPin uusi projekti on vielä nuori. Peliä pyritään tietysti parantamaan, mutta myös luonne näyttelee isoa osaa.

– Prosessi on vielä aika nuori. Luonne oli tänään isona teemana ja se oli mielestäni todella ratkaisevaa pelin voittamisen kannalta, Rautakorpi summasi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Kanada toivoo KHL-pelaajiensa poistuvan Venäjältä heti

Kommentoi Facebookissa