SM-liigassa rujoja lukemia ja sikailua – ”Todellinen epäonnistuminen”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

Kärpät hävisi HIFK:lle Oulussa 1-7. Oululaisten turhautuminen näkyi erityisesti Jesse Puljujärven porsastelussa.

JÄÄKIEKKO SM-liigan lauantain kierros tarjosi hämmästyttäviä lopputuloksia. Ilves voitti Vaasassa Sportin 6-0, Lukko murjoi Ässät Raumalla 9-1 ja HIFK murskasi Oulussa Kärpät 7-1.

Kärppien esitys oli hämmentävän huono. Kaiken lisäksi Kärppien Otto Karvinen ja Jesse Puljujärvi porsastelivat itsensä suihkuun.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner otti tappion omaan piikkiinsä.

– Tämä oli meiltä kyllä ihan totaalinen epäonnistuminen, Manner sanoi lehdistötilaisuudessa.

– IFK oli kyllä paremmin valmistettu peliin ja puolet paremmin organisoitu. Pelasi erinomaisesti. Kyllä mun pitää valmentajana pystyä parempaan työhön. Tässä seurassa pitää pystyä saamaan joukkue pelaamaan paremmin. Tänään mä epäonnistuin siinä täydellisesti, Manner jatkoi.

Manner lähetti terveisiä myös IFK:n leiriin Karvisen ja Puljujärven sikailun uhreille.

– Toivottavasti Joonas Lyytiselle ja Rony Ahoselle ei käynyt pahemmin. Meidän joukkueessa kukaan ei yritä tahallaan vahingoittaa, Manner totesi.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Ilves jatkaa murskavoitollaan sarjan kärjessä. Lukko on toisena kolme pistettä Ilvestä perässä. HIFK nousi murskavoitollaan kolmanneksi.

Pelicans jatkaa sarjassa neljäntenä murjottuaan Tapparan Lahdessa 5-1. Tappara on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan vain yhden ja alla oli vielä paikallispelin tappio Ilvekselle eiliseltä.

Tappara-leirissä ei oltu juttutuulella lauantaina, sillä päävalmentaja Jussi Tapola jätti Pelicans-ottelun lehdistötilaisuuden väliin.

– Valitettavasti emme saaneet Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolaa lehdistötilaisuuteen, vaikka odottelimme häntä täällä reilun vartin, lehdistötilaisuuden juontaja Ile Varmavuo sanoi.

KooKoo nousi sarjassa kuudenneksi voitettuaan rankkarikisan päätteeksi HPK:n 3-2. JYP otti Jyväskylässä 3-0 -voiton Jukureista ja Lappeenrannassa SaiPa taipui TPS:lle 1-2.

Jukurit jatkaa peränpitäjänä. HPK nousi kolmanneksi viimeiseksi Sportin edelle.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Ilves murisee kärjessä – Tappara sai taipua Hakametsässä

Kommentoi Facebookissa