SM-liigassa valmistaudutaan jo kesälomiin – Lahden rujot lukemat kertovat paljon

Lahden Pelicansin kausi 2019-20 on kertomus tervanjuonnista.

Lahden Pelicansin kausi 2019-2020 on kertomus tervanjuonnista. (Kuva AOP)

Lahden Pelicans hävisi Kärpille 1-8. Tulos on karu osoitus Pelicansin tämän hetken tilanteesta.

JÄÄKIEKKO SM-liigan runkosarjasta on jäljellä vielä neljännes ja kovan otteluruuhkan takia pelejä pelataan maaotteluviikollakin. Vaikka pelejä on aika paljon pelaamatta, on jo selviö, etteivät Pelicans, Jukurit ja Sport etene pudotuspeleihin.

Pelicans antoi päävalmentajalleen Ville Niemiselle marras-joulukuun taitteessa potkut. Valmentajan erottaminen ei ole tuonut Pelicansiin ryhtiliikettä.

Kärkijoukkue Kärpät teilasi Pelicansin tylyin 8-1 -numeroin keskiviikkona Lahdessa. Kärpät pisti maalittoman avauserän jälkeen melkoisen hurlumheim päälle kuittaamalla toisen erän murskaavasti 6-0.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on tällä viikolla maajoukkueen matkassa. Virkaa tekevä päävalmentaja Lauri Mikkola näki joukkueensa pelanneen tasaisen vahvan ottelun. Toista erää leimasi poikkeuksellinen tehokkuus.

– Oltiin kärsivällisiä pelin kanssa. Ensimmäisessä erässä oli jo paljon tontteja, ja toisessa erässä saatiin sitten tehokkuus mukaan. Olimme onnekkaita, että noinkin paljon maaleja saatiin toiseen erään, Mikkola ilmoitti seuransa nettisivuilla.

Tosi asiassa Pelicansin luokattomuuskin auttoi Kärpät murskalukemiin. Lahdessa odotellaankin vain tuskaisan kauden päättymistä.

Myös Jukurit ja Sport hävisivät keskiviikon ottelunsa. Sport hävisi Tampereella Ilvekselle 1-3 ja Jukurit taipui pudotuspelipaikasta vielä taistelevalle SaiPalle 0-1.

Pelicansin, Jukureiden ja Sportin loppukausi on pelkkää pelailua. SM-liigasta ei voi pudota kuin menemällä konkurssiin, joten seurajohto keskittyy paikkaamaan taloutta.

Kabinetin kautta Liigan täydennysjoukkueiksi nostetut Jukurit ja Sport eivät ole kyenneet kilpailemaan SM-liigassa. Sen sijaan kolmas täydennysjoukkue KooKoo on yllättänyt tällä kaudella kaikki. Sarjataulukossa KooKoo jyrää neljäntenä.

Keskiviikkona KooKoo murskasi TPS:n Kouvolassa 5-0. Tasoero oli selvä.

– Ihan luokaton esitys meiltä, että numerot ovat kyllä ihan oikeanlaiset. Emme yrittäneet tarpeeksi ja unohdimme omat arvomme, mistä viime peleissä olemme pystyneet hyvin pitämään kiinni. Yhdessä joukkueena pelaaminen ei ollut tarvittavalla tasolla ja sitä lähdetään parantamaan perjantaina, TPS:n hyökkääjä Ilari Filppula kommentoi seuransa verkkosivuilla.

TPS elättelee vielä toiveita pudotuspelipaikasta eron viimeisessä paikassa olevaan Ässiin ollessa kuusi pistettä. KooKoo-ottelu kuitenkin osoitti, ettei TPS:llä ole mahdollisuuksia playoffeissa menestyä. Turun surkea kiekkokausi saa erittäin todennäköisesti päätöksensä maaliskuussa.

TPS, Pelicans, Jukurit ja Sport ovat kaikki vaihtaneet kauden aikana valmentajaa. Jälkiviisaana voi kysyä, kannattiko valmentajan kenkiminen?

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkiekon Euroopan mestaruus jälleen Ruotsiin – Suomen taso ei vakuuta

Kommentoi Facebookissa