SM-liigassa yllätys täydessä hallissa – ”Hieno hokitapahtuma”

Kuva Fotolia

Sport voitti Tapparan maalein 3-2. Ottelun viimeinen tilanne aiheutti parranpärinää.

JÄÄKIEKKO SM-liiga jatkui keskiviikkona, kun ohjelmassa oli viisi ottelua. Kierroksen suurin yllätys tärähti Vaasassa, missä Sport yllätti mestarisuosikki Tapparan 3-2-lukemin.

Sport sai nauttia Kuparisaaren hyvästä tunnelmasta keskiviikkona. Voittoa Tapparasta todisti komeat 4 294 katsojaa.

– Kyllähän tämä oli puitteiltaan hieno peli. Halli näytti ainakin ihan täydeltä, Sportin päävalmentaja Risto Dufva kiitteli.

– Hieno hokitapahtuma. Tappara on tietysti tuon hyökkäämisen suhteen tosi vahva ja siinä sai olla koko ajan päkiöillään. Heti kun oltiin vähän kantapäillä, niin olimme vähän vaikeuksissa. Mutta kyllä pystyttiin itsekin hyökkäämään. Olen tietenkin tyytyväinen oman joukkueen suoritukseen. Saatiin pistää kyllä parastamme, että pisteet saatiin, Dufva jatkoi.

Ottelun viimeinen tilanne aiheutti parranpärinää ja Tapolakin mainitsi siitä. Veli-Matti Savinaisen mahdollinen tasoitusmaali todettiin syntyneen juuri ja juuri peliajan jo päätyttyä.

– Tuo viimeinen tilanne Liigan pitää tutkia tosi tarkkaan. Ainakin meidän näkemyksen mukaan kello laitettiin saman tien päälle, kun kiekko tippu jäähän, vaikka sinne lisättiin aikaa. Se on hyvä tutkia ja mitä sitten tapahtuu, jos näin toimitaan, oli sitten paikkakunta ja peli mikä tahansa. Jos käy ilmi, että siellä oli kellossa aikaa, niin kuka kantaa vastuun siinä tapauksessa? Tämmöisen tilanteen jälkeen se on hyvä selvittää ja se on sitten sen jälkeen kokonaisuutena kaikille selvää, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi.

– Mun kellossa oli vielä aikaa niin sanotusti, Tapola vielä naurahti.

Sport nousi voittonsa myötä 12. sijalle SM-liigassa. Tappara on neljäntenä.

Myös HPK venyi keskiviikkona yllätykseen ja kaatoi Oulun Kärpät 3-1. Kärppien kausi on ollut iso pettymys koviin odotuksiin nähden. Nyt se putosi jo seitsemänneksi.

HPK nousi 11. sijalle. Se katkaisi samalla kolmen tappion putkensa.

Kärkijoukkue Rauman Lukko ei sen sijaan antanut KooKoon yllättää, vaan voitti 5-3. Sebastian Repo oli Lukon suurin sankari. Hän syötti peräti kolme maalia.

Lukko johtaa edelleen sarjaa. KooKoo on nyt sijalla 13. Joukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden.

Turussa TPS:n kolmen ottelun mittaiseksi venynyt katkesi, kun KalPa haki täyden pistepotin 2-1-tuloksella. Jaakko Rissanen nousi KalPan suureksi hahmoksi. Hän teki joukkueensa molemmat maalit toisessa erässä. TPS:n ainokaisen iski päätöserässä osunut Scott Kosmachuk.

TPS on sarjassa viidentenä. KalPa seuraa kuudentena.

Mikkelissä jumbojoukkue SaiPan vaikea kausi sai jatkoa. Jukurit voitti SaiPan 4-2. Voitollaan Jukurit jatkaa sarjassa kahdeksantena.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Roope Hintzillä NHL:ssä hurja joulukuu

Kommentoi Facebookissa