Sote sai ex-puhemiehen loikkaamaan Harkimon liikkeeseen – ”Hyvällä omatunnolla en voi näitä asioita tukea”

Entisen puhemiehen Maria Lohelan kansanedustajauralla vaihtuu nyt puolue liikkeeseen.

Entisen puhemiehen Maria Lohelan kansanedustajauralla vaihtuu nyt puolue liikkeeseen. (Kuva Hanne Salonen/ Eduskunta)

Sinisistä siirtynyt Maria Lohela ei aio asettua ehdolle enää seuraavissa eduskuntavaaleissa.

EDUSKUNTA Entinen puhemies ja sinisten kansanedustaja Maria Lohela siirtyy vaalikauden lopuksi kokoomuksesta irtautuneen Harry Hjallis Harkimon LiikeNyt-eduskuntaryhmään. Ryhmässä on nyt kaksi kansanedustajaa.

Perussuomalaisista aikaisemmin sinisiin loikannut Lohela ei aio asettua enää ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Hän sanoo hallituspuolueesta poissiirtymisensä syyn olevan parhaillaan puitava sote-uudistus, jossa Lohelan mukaan ihmisten tarpeet ovat jääneet kokoomuksen ajamien markkinavoimien etujen ja keskustan ajaman maakuntauudistuksen jalkoihin.

– Kysyin itseltäni, mikä on minun velvollisuuteni tässä asiassa kansanedustajana, ja hyvällä omalla tunnolla en voi näitä asioita tukea, Maria Lohela sanoi LiikeNytin toimistolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Aikaisemmin sote-vastustajiksi ovat hallituspuolueista ilmoittautuneet kokoomuksen Elina Lepomäki ja Susanna Koski, sekä keskustasta eronnut Paavo Väyrynen. Sote-uudistuksen vastustajien lukumäärä on näin 99 kansanedustajaa ja puolesta äänestäisi sata, kun eduskunnan puhemies Paula Risikko ei saa äänestää.

Sote-uudistuksen teoreettinen läpimeno vielä ennen kevään eduskuntavaaleja on näin enää yhden äänen varassa, ja se edellyttää myös kaikkien uudistuksen puolella olevien kansanedustajien läsnäoloa äänestyksessä.

Lue myös: Suuri osa maksaisi sote-palveluista enemmän – lapsiperheet hyötyisivät asiakasmaksulain muutoksista

Kommentoi Facebookissa