Suomalainen kelloalan palkintogaala palkitsi ansioituneita – vuoden parhaat uutuudet, teot ja tekijät

Vuoden kellona palkittiin Sarpaneva x Moomin / Stepan Sarpaneva.

Vuoden kellona palkittiin Sarpaneva x Moomin / Stepan Sarpaneva. (Kuva tyyliniekka Watch Awards)

Gaalassa myönnettiin myös kelloalan ensimmäinen elämäntyöpalkinto.

KELLOALA Vaikka suomalainen kelloseppäosaaminen ja -koulutus ovat tunnustetusti maailman eliittiä, on Suomesta puuttunut kelloalan oma palkintogaala. Tyyliniekka Watch Awards -palkintogaala järjestettiin Tampereella Courtyard by Marriott Tampere City -hotellilla pandemian johdosta virtuaalisena.

Siinä missä maailmalla palkitsemiset kohdistuvat suurimmassa määrin horologisiin taidonnäytteisiin, nosti Tyyliniekka Watch Awards esille Suomessa menestyneitä uutuuksia, ihmisiä ja yrityksiä.

Kilpailukategoriat ja voittajat olivat:

  • Vuoden kellomallisto: S.U.F Helsinki 180 / Stepan Sarpaneva
  • Vuoden kello: Sarpaneva x Moomin / Stepan Sarpaneva
  • Vuoden yritys: Keskisen Kello
  • Vuoden kelloteko: Susan Galvinin Alku-kellomalliston joukkorahoituskampanja
  • Vuoden kelloammattilainen: Tiina Parikka, Kelloseppäkoulun rehtori

Voittajat valittiin yleisöäänestyksen perusteella. Ääniä annettiin noin neljä tuhatta ja ne jakautuivat tasaisesti kaikkien kategorioiden kesken.

Viiden kilpailukategorian lisäksi palkintogaalassa myönnettiin kelloalan ensimmäinen elämäntyöpalkinto, jonka sai Mikko Keisu. Mikko Keisu tunnetaan Suomen suurimman kulta- ja kelloalan yrityksen, Oulun Koru -konsernin perustajana, omistajana ja tänä päivänä hallituksen puheenjohtajana. Konserniin kuuluu Oulun Korun lisäksi Suomen merkittävin kelloalan yritys Osk. Lindroos.

Kilpailun on ideoinut Suomen johtavan kellomedian Tyyliniekan päätoimittaja ja vuoden 2020 kellonkantajaksi valittu Matti Airaksinen. Tyyliniekka Watch Awards on alan yhteinen ponnistus, jossa Suomen Kelloseppäliitto ry on mukana.

Suomen Kelloseppäliitto ry on valtakunnallinen kellosepiksi ja mikromekaanikoiksi valmistuneiden, kello- ja jalometallialalla toimivien ja kiinnostuneiden henkilöiden sekä liikkeiden ja yhteisöjen etujärjestö.

Lue myös: Kansallisoopperan ja -baletin tukisäätiölle historiallinen lahjoitus – ”Se kiilaa monen Stradivarius- ja Guarnerius-viulun edelle”

Kommentoi Facebookissa