Suomalainen mäkihyppy ei vakuuttanut suurmäessä

Niko Kytösaho oli parhaana suomalaisena suurmäen MM-kilpailussa 28:s.

MÄKIHYPPY MM-kisoja Planicassa isännöivä Slovenia sai juhlittavaa Timi Zajcin hypättyä miesten suurmäen maailmanmestariksi. Katsomot olivat viimeinkin täynnä ja tunnelma oli montussa hurmoksellinen, kun isäntämaan mäkikotka voitti.

Japanin Ryoyu Kobayashi johti avauskierroksen jälkeen, mutta sai tyytyä lopulta hopeaan. Pronssia saavutti Puolan Dawid Kubacki.

Suomalaisittain juhlittavaa ei paljoa ollut. Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen pääsivät toiselle kierrokselle Kytösahon sijoituksen oltua 28:s ja Nousiaisen 30:s.

Antti Aalto karsiutui ensimmäisenä hyppääjänä toiselta kierrokselta oltuaan 31:s. Nuorten maailmanmestari Vilho Palosaari jäi sijalle 46.

MM-kisoissa mäkihypyn suurmailla on tositoimissa vähemmän hyppääjiä kuin maailmancupissa. Jos Planicassa olisi hypätty maailmancupin kilpailu, niin todennäköisesti yhtään suomalaista ei olisi nähty toisella kierroksella.

Suomen mäkimaajoukkueen kokonaistaso on ottanut viime kausista harppauksia eteenpäin. Aalto on kuitenkin taantunut viime kaudesta pärjättyään selvästi paremmin Pekingin olympialaisissa.

Planicassa hypätään lauantaina vielä joukkuemäki. Siinä Suomen joukkue taistelee realistisesti seitsemännestä tilasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kovan luokan näpäytys – Suomi voitti viestissä MM-hopeaa

Kommentoi Facebookissa