Ville Peltonen kävi kiivaan keskustelun otteluvalvojan kanssa

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva Liiga)

HIFK voitti Kärpät 2-0. Ville Peltonen ei ollut tyytyväinen ottelun tuomaritoimintaan.

JÄÄKIEKKO Viimeisestä suorasta puolivälieräpaikasta taistelevat HIFK ja Kärpät pelaavat isot ottelut viikonloppuna. HIFK vei perjantaina ”minipudotuspelisarjan” avausosan Helsingissä 2-0.

Ottelu oli erittäin kuuma, kuin pudotuspeliottelu, mutta tuomaritoiminta ei ollut illan vaatimustason kanssa samalla tasolla. Tämän voi sanoa, oli sitten päässä värilasit tai ei.

Molemmille joukkueille vihellettiin heppoisia jäähyjä ja samalla jätettiin myös viheltämättä. HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen antoi ottelun jälkeen palaa otteluvalvojan suuntaan. Mistä keskustelitte?

– Mä käyn keskusteluja näistä kaikista prosesseista, joita meillä on tässä kauden aikana ollut menossa. Me yritämme yhdessä tehdä tästä hommasta parempaa, Peltonen sanoi.

Keskustelunne oli aika kiihkeä sävyltään?

– On, on. Näitä asioita pitää sisäisesti parantaa. Tunnetta tarvitaan maalinedustoille ja sitten siellä on tietyt pelisäännöt ja niiden mukaan pitää toimia, Peltonen sanoi.

Peltonen ei osannut sanoa, menikö jäähyjä väärin vai oikein.

– En tiedä. Meidän korkea maila ja kamppi olivat selkeitä. Osa niistä oli selviä, mutta kaikenlaista siellä tapahtui, enkä niitä kaikkia nyt muista ulkoa, Peltonen sanoi.

– Ei se ollut täydellistä meiltä, eikä tuomareilta, eikä vastustajaltakaan. Kyllähän siellä kaikki jotain tekee. Yritetään aina vain tehdä asioita paremmin. Se on ehkä se juttu, Peltonen linjasi.

Jukurit tipahtamassa jatkosta

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva KooKoo otti myös ison voiton. Se kaatoi Vaasan Sportin niukasti 1-0. Ottelun ainoan maalin iski Joose Antonen jo 35 sekunnin jälkeen.

KooKoolla on nyt 79 pistettä ja se on sijalla 10 eli viimeisessä playoffpaikassa kiinni. Sportin kausi päättyy runkosarjaan.

Tappara tarjoili Mikkelissä Jukureille kenties sen viimeisen iskun pudotuspelihaaveiden kannalta. Tappara voitti viime hetkien maalilla 4-3. Waltteri Merelä teki Tapparan voittomaalin vasta ajassa 58.59 ja kaikkiaan komeat tehot 2+1.

Jukureilla on nyt viisi pistettä matkaa KooKoohon ja vain kolme ottelua jäljellä. Urakka on käytännössä jo liian vaikea. Tappara johtaa puolestaan sarjaa.

Tampereella Ilves kaatoi Rauman Lukon 4-1 ja jatkaa vielä taisteluaan runkosarjan voitosta. Ilves on kolmen pisteen päässä Tapparasta.

Lukko on kolmantena 105 pisteellään. Näyttäisi siltä, että runkosarjan voitto matkaa Tampereelle.

KalPa koki Järvi-Suomen derbyssä pahan tappion, kun se hävisi JYPille 1-4. JYPin kausi on päättymässä runkosarjaan, mutta KalPa jatkaa taisteluaan vielä kotiedusta. Pelicansilla, KalPalla ja Kärpillä on kaikilla edelleen 95 pistettä, kun HIFK vaanii vielä viivan alla neljän pisteen päässä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Merkittäviä suomalaisia pelaajasiirtoja NHL:ssä

Kommentoi Facebookissa