Suomalainen mäkihyppy nosteeseen? – Antti Aalto leiskautti peräti kuudenneksi!

Antti Aalto on Suomen ykkösmäkikotka.

Antti Aalto on Suomen ykkösmäkikotka. (Kuva All Over Press)

Antti Aalto sijoittui maailmancupin kisassa Kulmin lentomäessä kuudenneksi sivuten uransa parasta tulosta.

MÄKIHYPPY Synkkyyden ytimessä rämpineeseen suomalaiseen mäkihyppyyn saatiin lauantaina valoa, kun Antti Aalto sijoittui Kulmin lentomäessä hypätyssä maailmancupin kisassa kuudenneksi. Aalto venytti avauskierroksella 214,5 metriä ja petrasi toisella kierroksella 225,5 kantaneella siivulla.

Aalto hyppäsi myös ennätyksensä. Hän paransi ennätystään 1,5 metrillä.

Aalto oli edellisen kerran hypännyt maailmancupissa kuudenneksi joulukuussa 2018 Venäjän Nizhni Tagilissa. Tämä kausi alkoi Aallolla heikommin, koska hän ei kyennyt nilkkavamman takia valmistautumaan kunnolla. Nyt Aalto näyttää olevan taas huippuvireessä.

Tällä kaudella Aalto oli ennen Kulmin kisaa ollut maailmancupissa parhaimmillaan 21:s. Aallon Kulmin kuutossijan myötä suomalaisten kauden kokonaispistemäärä lähes tuplaantui. Suomalaisilla on nyt 88 pistettä, kun ennen Kulmin kisaa pisteitä oli 48.

Kilpailun voitti Puolan Piotr Zyla. Slovenian Timi Zajc oli toinen ja Itävallan Stefan Kraft kolmas.

Suomalaismenetys jäi lauantaina Aallon varaan. Jarkko Määttä ja Arttu Pohjola karsiutuivat vaatimattomilla siivuillaan toiselta kierrokselta.

Henkitoreissaan taistelevalle Suomen mäkihypylle Aallon menestys on enemmän kuin tervetullutta. Hyvät tulokset voivat pelastaa lajin rahoituksen tuleville vuosille.

Suomalaishyppääjä on edellisen kerran voittanut maailmancupin kisan Innsbruckissa 2014. Anssi Koivuranta oli silloin ykkönen mäkiviikon tynkäkisassa. Aalto on ensimmäinen maailman kärjen tuntumassa taisteleva suomalaishyppääjä Koivurannan jälkeen.

Massoittain harrastajia mäkihyppy ei Suomessa enää kerää, mutta juniorivalmennuksen tehokkailla panostuksilla laji voi pysyä Suomessa yhä hengissä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kaisa Mäkäräinen tarjosi ison pettymyksen

Kommentoi Facebookissa