Suomalaisella Juventus-puolustajalla takana huima futisvuosi – maailman 55 parhaan pelaajan listalla

Tuija Hyyrynen täyttää maaliskuussa 30 vuotta ja pelaa parhaillaan elämänsä futista.

Tuija Hyyrynen täyttää maaliskuussa 30 vuotta ja pelaa parhaillaan elämänsä futista. (Kuva AOP)

Tuija Hyyrynen on tehnyt Juventuksen kanssa kahden vuoden sopimuksen.

JALKAPALLO Tuija Hyyrynen on pelannut Suomen paidassa 94 jalkapallon A-maaottelua. Perjantaina hänen nimensä löytyi kauden 2017 maailman 55 parhaan pelaajan listalta.

Hyyrynen täyttää maaliskuussa 30 vuotta ja pelaa parhaillaan elämänsä futista. Siirto Italian Serie A -joukkue Juventuksen naisten joukkueeseen viime kesänä antoi helsinkiläisen uralle uutta potkua.

Juventus perusti naisten joukkueen vasta viime kesänä, mutta panostus on heti suurseuran tasolla. Rita Guarinon joukot johtavat sarjaa 14 pelatun ottelun jälkeen menettämättä pistettäkään. Tuija Hyyrynen ja Suomen maajoukkueen hyökkääjä Sanni Franssi ovat molemmat pelanneet kaikki 14 kamppailua, jonka lisäksi Franssi on iskenyt kahdeksan maalia.

– Seurassa ja joukkueessamme on voittamisen kulttuuria, emme vain suostu häviämään. Meillä on ollut todella tiukkojakin pelejä, ratkaisut ovat tulleet aivan viime minuuteilla. Olemme olleet tappiolla monta kertaa. En siis sanoisi todellakaan, että olisimme sarjassa ylivoimaisia. Meillä on ollut jopa onni myötä, Hyyrynen kertoo.

Toisena sarjassa etenevä Brescia, jonka riveissä pelaa Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Nora Heroum, on jäänyt torinolaisista kolme pistettä. Fiorentinaan kaulaa on kertynyt jo 17 pistettä.

– Sarjan heikoimmat jengit ovat heikompia, mutta en sanoisi siltikään, että mitään heittopusseja. Meillä on ollut vaikeita pelejä ”muka heikompia” joukkueita vastaan. Parhaat joukkueet ovat Brescia, Fiorentina ja Tavagnacco. Monella joukkueella on todella teknisiä ja taktisesti hyviä pelaajia. Olemme välillä tehneet paljon maaleja, mutta helppoja pelejä ei ole silti ollut.

Italian maajoukkue on ollut vahva jo pitkään, mutta Serie A tekee vasta tuloaan, kun perinteikkäät seurat ovat alkaneet panostamaan myös naisten jalkapalloon.

– Siitä on tietysti aikaa, kun pelasin Ruotsissa, mutta sanoisin ehkä, että sen aikainen Damallsvenskan oli vähän parempi kuin Serie A nyt. En osaa kommentoida Ruotsin tasoa nyt. Tanskaan verrattuna sanoisin, että Italiassa on kovempia sarja. Tanskassa on kaksi hyvää joukkuetta ja ero muihin suurempi.

Hyyrynen kokee, että vielä on matkaa Euroopan huipulle esimerkiksi pelitempossa ja fyysisyydessä.

– Taklauksia ei tule niin paljon kuin Englannissa. Pieni harppaus on siis vielä otettavana aivan huipulle. Olisi mahtava päästä ensi vuonna Mestarien liigaan ja nähdä miten pärjäämme.

Tuija Hyyrynen on tehnyt Juventuksen kanssa kahden vuoden sopimuksen, Franssi vuoden.

– Olen aivan varma, että he haluavat tehdä jatkosopimuksen Sannin kanssa. Minulla on todella hyvä olla siellä, joten ei ole mitään syytä lähteä. Pidän kuitenkin mielen avoinna, jos jotain vielä hienompaa tulisi eteen, Hyyrynen heittää.

Kommentoi Facebookissa