Suomalaisilla kehno uudenvuodenaatto Tour de Skillä

Iivo Niskanen on kolminkertainen olympiavoittaja. (Kuva Jesse Väänänen/ Hiihtoliitto)

Suomalaismenestys oli todella vaatimatonta, kun Tour de Skillä hiihdettiin uudenvuodenaattona vapaalla.

HIIHTO Maastohiihdon Tour de Skillä nähtiin keskiviikkona Lenzerheidessa suomalainen tuplavoitto, kun Kerttu ja Iivo Niskanen voittivat kilpailut perinteisellä tyylillä. Perjantaina Oberstdorfissa hiihdettiin vapaalla ja menestys oli suomalaisittain kehnoa.

Miesten 15 kilometrin yhteislähtökilpailun voittoon hiihti Norjan Johannes Hösflot Kläbo, joka ratkaisi nopealla rykäisyllä eikä hänen tarvinnut enää loppusuoralla lähteä puristamaan täysillä. Venäjän Aleksander Bolshunov sijoittui toiseksi 3,4 sekuntia Kläbolle hävinneenä. Norjan Sjur Röthe oli kolmas.

Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena 20:s. Hän hävisi voittajalle 43,3 sekuntia. Muista suomalaisista Perttu Hyvärinen oli sijalla 24, Lauri Vuorinen 51, Remi Lindholm 66 ja Ville Ahonen 77.

Myös Suomen kärkinaiset Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski jäivät kauas kärjestä, kun ohjelmassa Oberstdorfissa oli 10 kilometrin vapaan yhteislähtökilpailu. Pärmäkoski oli 15:s ja Niskanen oli 22:s.

Yhdysvaltain Jessie Diggins voitti kisan. Hän jätti toiseksi ruotsalaisen Frida Karlssonin, joka jopa kaatui matkan aikana, mutta esitti vakuuttavan kirin.

Kehnot suomalaisuutiset eivät jääneet tähän. Riitta-Liisa Roponen ilmoitti jättävänsä Tour de Skin kesken.

Roposen mukaan hänen hiihtämisensä ei ole sillä tasolla, millä sen pitäisi. Näin ollen Tourin jatkaminen ei ole järkevää.

– Lenzerheiden jälkeen kroppa ei ole toiminut normaalilla tavalla. En usko toivotaan toivotaan -asenteeseen, vaan reagoin nopeasti. Toivottavasti pääsen vielä näyttämään vauhtini, Roponen sanoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mahtava suomalaispäivä Tour de Skillä – Kerttu ja Iivo Niskanen voittivat ylivoimaisesti

Kommentoi Facebookissa