Suomalaisilla synkkää Bundesliigassa

Lukas Hradecky toimii Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina.

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina. (Kuva AOP)

Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusenia uhkaa putoaminen Mestareiden liigasta. Niklas Moisanderin Werder Bremen uhkaa puolestaan pudota Bundesliigasta.

JALKAPALLO Suomen maajoukkueen ykkösmaalivahdin Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen koki Bundesliigassa lauantaina karun tappion. Mestaruudessa vahvasti kiinni oleva Bayern München suorastaan lanasi Leverkusenin alleen oltuaan parempi 4-2.

Bayen lähti otteluun suosikkina, eikä sen voitto ollut yllätys. Yllättävämpää oli, miten helposti Bayern Leverkusenin jyräsi.

Hradecky oli tuttuun tapaan Leverkusenin maalilla. Hänen piikkiinsä tappio ei mennyt. Leverkusenin puolustuspeli ei toiminut ja silloin maalivahti on aika lailla aseeton.

Leverkusen on sarjataulukossa viidentenä tasapisteissä neljäntenä olevan Borussia Mönchengladbachin kanssa. Perjantaina Mönchengladbach hävisi Freiburgille 0-1.

Bundesliigan kauden neljä parasta joukkuetta etenee ensi kaudella Mestareiden liigaan. Kolmantena oleva RB Leipzig on Leverkusenia kolme pistettä edellä, joten Leverkusenilla kaikki on vielä omissa käsissä. Kaudesta on pelaamatta neljä kierrosta.

Juttuvinkki:Suomen jalkapallo otti oppia jääkiekosta – fanikulttuuriin muurattiin peruskivi

Suomen maajoukkueen ex-kapteenin Niklas Moisanderin edustama Werder Bremen hävisi sunnuntain kotiottelussaan Vfl Wolfsburgille 0-1. Moisander oli tuttuun tapaan Bremenin avauksessa ja pelasi koko ottelun.

Bremen on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Kaksi viimeistä joukkuetta putoaa suoraan 2. Bundesliigaan, joten Bremen on neljällä kauden päätöskierroksella pakkovoittojen edessä.

Suomen maajoukkuepelaaja Fredrik Jensen ei päässyt Augsburgin kokoonpanoon sunnuntaina FC Kölniä vastaan. Koronatauon jälkeen Jenseniä ei ole nähty tositoimissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kansanedustaja vahvisti – urheilutapahtumiin päästetään yli 500 henkilöä

Kommentoi Facebookissa