Kansanedustaja vahvisti – urheilutapahtumiin päästetään yli 500 henkilöä

Jalkapallon Veikkausliigan kausi käynnistyy heinäkuussa

Jalkapallon Veikkausliigan kausi käynnistyy heinäkuussa. (Kuva Pexels)

Kansanedustaja Pauli Kiurun mukaan urheilutapahtumiin päästetään yli 500 henkeä. Hallitus ilmoittaa asiasta ensi viikolla.

JALKAPALLO Kokoomuksen kansanedustajana toimiva entinen huipputriathlonisti Pauli Kiuru ilmoittaa Twitter-tilillään, että urheilutapahtumiin voidaan päästää yli 500 henkilöä, vaikka hallituksen kokoontumisrajoitusten henkilöraja on 500. Kiurun mukaan virallinen vahvistus asiasta tulee ensi viikolla:

– Pallo hyökkäypäädyssä. Sportti aiheesta agendalla. Hallitus haluaa itse kertoa hyvät uutiset ensi viikolla. Normaalia politiikassa. Yli 500 hlöä toteutuu. Sportti voitti. Terveyskylki edellä. Hanna hoitaa, Kiuru twiittaa.

Hallitus tiedottaa asiasta siis ensi viikolla. Jalkapallon Veikkausliigalle päätös on tietysti upea uutinen, koska seurojen taloudet ovat erittäin riippuvaisia lipputuloista. 500 hengen yleisömäärillä Veikkausliigan seurojen toiminta olisi pahasti tappiollista.

Juttuvinkki: Suomen jalkapallo otti oppia jääkiekosta – fanikulttuuriin muurattiin peruskivi

Myös miesten ja naisten Superpesikselle uutinen on erinomainen. 500 hengen yleisörajoituksilla olisi näissäkin sarjoissa otettu taloudellisesti isosti takkiin.

Naisten Superpesis käynnistyy 12. kesäkuuta. Veikkausliigan on määrä alkaa 1. heinäkuuta ja miesten Superpesiksen 2. heinäkuuta.

Normaalisti katsojia ei voi päästää stadioneille ennen kuin yleisörajoitussuosituksista on Suomessa luovuttu. Todennäköisesti katsomoissa määritellään turvavälejä. Eri katsomonosiin tultaneen päästämään rajoitetusti väkeä.

Jos peleihin on mahdollista päästää 3000 katsojaakin, on se jalkapallon ja pesäpallon pääsarjaseuroille jo iso helpotus. Moni seura kenties välttää konkurssin ja useita työpaikkoja pelastetaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkaja-hyökkääjät maalinteossa – Joel Pohjanpalon hurja meno jatkuu

Kommentoi Facebookissa