Suomalaisille useita pettymyksiä olympialaisissa lauantaina – ”Näin siinä vaan kävi”

Kolmatta kertaa olympialaisissa hypännyt Julia Kykkänen oli tuloksissa 27:s. (Kuva AOP)

Jimi Salonen laski kumparefinaalissa ulos. Mäkihyppääjä Julia Kykkäsellä ”polki hutvanaan”.

OLYMPIALAISET Suomen mitalitili Pekingin olympialaisissa ei auennut lauantaina, kisojen ensimmäisenä mitalijakopäivänä. Kerttu Niskanen oli hiihdon 15 kilometrin yhdistelmäkisassa neljäs, mutta hyytyi mitalitaistossa. Krista Pärmäkosken sijoitus oli kisassa seitsemäs.

Maastohiihto oli finaalien parasta suomalaisantia. Myös freestylen kumparelaskussa odotettiin jopa mitalia, mutta karsinnassa neljänneksi sijoittunut suuri suomalaistoivo Jimi Salonen laski ulos.

– Ylähypyn jälkeen en saanut laskua haltuun, ei vaan päässyt ränniin mukaan. Näin siinä vaan kävi, joutui pihalle laskemaan. Kyllähän se aina painaa mieltä. Ei auta, katse eteenpäin, Salonen kommentoi Olympiakomitean tekemässä haastattelussa.

Olli Penttala oli finaalissa 19:s. Severi Vierelä ei selvittänyt karsintaa.

Ampumahiihdon sekaviestissä Suomen joukkue oli tuloksissa 11:s. Joukkueessa kilpailivat Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tero Seppälä sekä Olli Hiidensalo.

– Vähän jäi hampaankoloon. Suvilla kansainvälisen luokan suorittamista penkalla, mutta suksi ei tänään kulkenut. Marilla taas toisin päin. Terolla perushyvä suoritus, Ollilla takkusi vähän penkalla. Tänään jäätiin alusta asti niistä letkoista ja jouduttiin juoksemaan kulkevaa junaa kiinni. Nyt on jokaisella kuitenkin pää auki ja uskotaan, että pystytään aika paljon parempaan kuin tänään, Suomen joukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen totesi.

Kolmatta kertaa olympiaohjelmassa olevassa Naisten mäkihypyssä Julia Kykkänen oli 27:s ja olympialaisten ensikertalainen Jenny Rautionaho 32:s. Rautionahon suoritus kärsi huonoista tuulioloista ja siivu jäi lyhyeksi.

– Treenit meni vähän alakanttiin. Oli ylämäen kanssa hakemista, kun se on niin loiva. Koekierroksella sain asennon, missä pitääkin olla. Näytti, että se on hyvää, kun lensi sinne 90:een. Ei tämäkään hyppy ollut erilainen kuin se koekierros, mutta ei nyt ollut mitään apuja mäessä, Rautionaho sanoi Sport Contentille.

Kykkänenkään ei ollut hyppyihinsä tyytyväinen.

– Vähän hutvanaan se polkee joka hypyllä, eikä saa parasta tehoa. Eipä siinä muuta kun menee kotiin hiomaan ja keskittyy loppukauden kisoihin, hän sanoi Sport Contentille.

Kykkänen antoi ymmärtää, ettei sijoitus vastannut täysin hänen odotuksiaan.

– Ainahan sitä kisat lähdetään voittamaan. Lopputulos on eri asia.

Zhangjiakoun pramean mäkikeskuksen montussa oli hyytävän kylmä. Tornissa ei Kykkäsen mukaan ollut huonot oltavat tuulen tyynnyttyä.

– Koekiekalla tuntui, että oli aika viileää, mutta nythän toi tuuli on aika hyvin tyyntynyt. Ihan hyvä oli olla.

Kiinalaiset olivat tuoneet isolla rahalla rakennettuun ”ökymäkikeskukseensa” katsojiakin. Tunnelman osalta ei voinut toki puhua mistään suuresta urheilujuhlasta.

– Onhan nää kaiken kaikkiaan vähän erilaiset olympialaiset kuin aikaisemmat, mutta on täällä joitain saatu paikalle katsomaan kisoja. Onhan näissä vähän eri tunnelma, olympialaisissa kolmatta kertaa siivuja leiskautellut Kykkänen totesi.

Kykkäsen piti hypätä Jenny Rautionahon, Niko Kytösahon ja Antti Aallon kanssa vielä sekajoukkuekisassa, mutta se jää väliin. Kytösaho ei ole päässyt matkustamaan Kiinaan positiivisen koronatestinsä takia.

– Totta kai se harmittaa. Olisihan se ollut kiva päästä hyppäämään enemmänkin kuin tää yksi kisa. Nyt täällä pyöritään loppupäivät tyhjänpanttina niin sanotusti. Tilanne on mikä on, ja minkäs sille voi. Niillä se on mentävä, mitä on, Kykkänen totesi tilanteesta.

Teksti Otto Palojärvi, Peking ja Zhangjiakou

Lue myös: Nelostila harmitti Kerttu Niskasta – mitali realistinen tavoite seuraavalta matkalta

Kommentoi Facebookissa