Enni Rukajärven mitaliputki poikki – finaalisuoritus ehdoton pettymys

Enni Rukajärvi on kaksinkertainen olympiamitalisti. (Kuva Henri Laakkonen / Lumilautaliitto)

Enni Rukajärvi sijoittui lumilautailun slopestylen olympiafinaalissa seitsemänneksi.

LUMILAUTAILU Enni Rukajärvi ei saavuttanut kolmatta perättäistä olympiamitalia slopestylessä. Rukajärvi jäi finaalissa sunnuntaina Zhangjiakoussa seitsemänneksi,

Karsinnassa Rukajärvi oli ollut kolmas, mikä nostatti odotuksia. Finaalissa taso nousi kuitenkin roimasti.

Rukajärvi saavutti parhaan tuloksensa toisella laskulla. Ensimmäisellä laskullaan hän epäonnistui ja kolmannella laskullaan hän kaatui.

– Ei se ihan nappiin mennyt. Ekalla laskulla jotain sekoilin. Toinen lasku oli ihan jees, ei ollut ihan niin paljon vauhtia niin jäi tonni tekemättä ja oli jätettävä se ysiksi, Rukajärvi summasi suorituksensa.

Suomen joukkueen päävalmentaja Antti Koskinen katsoi Rukajärven onnistuneen olosuhteisiin nähden hyvin. Hän ei sanonut, että Rukajärvi olisi epäonnistunut.

– Olipahan melkoinen finaali. Aikamoinen tasonnosto nähtiin karsintaan verrattuna. Enni onnistui myös nostamaan omaa tasoaan, mutta valitettavasti kruunu eli caba tonni jäi puuttumaan, lumilautailun päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi olympiajoukkueen Twitter-tilillä.

– Jos pystyy omaa tasoaan nostamaan finaaleissa, niin se on äärimmäisen hieno juttu ja olen tosi ylpeä siitä, miten Enni tänään händläsi homman, Koskinen jatkoi.

Rukajärvi oli voittanut olympialaisissa aiemmin slopestylessä hopeaa Sotshissa 2014 sekä pronssia Pyeongchangissa 2018. Niissä kisoissa hänen finaalisuorituksensa oli ehjempi. Toki lajin tasokin on noussut edellisistä olympialaisista paljon.

Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott voitti olympiakultaa. Hänen viimeinen laskunsa oli häikäisevän hieno suoritus.

Rukajärvi osallistuu Pekingin olympialaisissa vielä big airiin. Se kisa käydään Pekingin alueella.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Suomalaisille useita pettymyksiä olympialaisissa lauantaina – ”Näin siinä vaan kävi”

Kommentoi Facebookissa