Suomalaisyritys voitti Euroopan komission innovointipalkinnon – biopohjainen lisäaine parantaa pahvipakkauksia

Innovointitutka on Euroopan komission aloite, jonka tarkoituksena on helpottaa innovaatioiden löytämistä EU:n rahoittamista tutkimus- ja innovointihankkeista.

Innovointitutka on Euroopan komission aloite, jonka tarkoituksena on helpottaa innovaatioiden löytämistä EU:n rahoittamista tutkimus- ja innovointihankkeista. (Kuvituskuva Fotolia)

Koska pahvissa ei ole petrokemian ainesosia, sitä on myös helpompi kierrättää.

INNOVAATIOT Euroopan komissio on palkinnut lupaavimpia innovaatioita, jotka ovat syntyneet EU:n rahoittamissa tutkimus- ja innovointihankkeissa. Pääpalkinnon voitti kaarinalainen MetGen Oy.

Palkinto myönnettiin MetGenin käänteentekevästä biopohjaisesta ratkaisusta, jolla korvataan pahvipakkauksissa nykyisin käytettävät petrokemian vahapohjaiset ratkaisut. Yrityksen kehittämä kuitupohjaisissa pakkauksissa käytettävä biopohjainen lisäaine parantaa pakkausten lujuutta ja kosteudenkestävyyttä.

Koska pahvissa ei ole petrokemian ainesosia, voidaan myös varmistaa, että pahvia on helpompi kierrättää ja sitä päätyy vähemmän kaatopaikoille.

MetGen Oy on saanut EU:n Horisontti 2020 -ohjelmasta 13,3 miljoonaa euroa rahoitusta innovatiivisten käytännön ratkaisujen kehittämiseen pakkausteollisuuden haasteisiin. Innovointitutka on Euroopan komission aloite, jonka tarkoituksena on helpottaa innovaatioiden löytämistä EU:n rahoittamista tutkimus- ja innovointihankkeista.

Vuotuisessa tapahtumassa 12 finalistia eri puolilta Eurooppaa esitti sijoittajista ja yrittäjistä koostuvalle valintalautakunnalle suunnitelmansa päästä markkinoille EU:n tukemilla uraauurtavilla innovaatioillaan.

Lue myös: Yksi laturi kaikkiin matkapuhelimiin? – EU:n komissio ehdottaa elektroniikkalaitteiden yleislaturia

Kommentoi Facebookissa