Teemu Pukki kentällä karmeassa selkäsaunassa

Teemu Pukki laukoo maaleja Norwichin paidassa.

Teemu Pukki laukoo maaleja Norwichin paidassa. (Kuva AOP)

Chelsea voitti Norwichin Valioliigassa 7-0. Teemu Pukki tuskasteli Norwichin kokoonpanossa täydet minuutit.

JALKAPALLO Teemu Pukin edustama Norwich City on monien mielestä Englannin Valioliigan heikoin joukkue. Jos sarjasijoitusta tarkastellaan, löytyy väitteille perusteita, kun Norwich rypee sarjataulukon peränpitäjänä.

Lauantaina Norwich sai Valioliigassa kunnolla selkäänsä. Se hävisi Lontoossa Chelsealle maalein 0-7.

Norwichin fanien puolesta suorastaan säälitti. Kentällä esiintyneet joukkueet kuuluisivat eri sarjoihin. Peli muistuttikin HJK:n viime torstain Konferenssiliigan ottelua, jossa israelilainen Maccabi Tel Aviv voitti Helsingissä 5-0.

Pukki oli Norwichin avauksessa ja pelasi täydet minuutit. Hän oli aika lailla toivottoman tehtävän edessä, kun Chelsea kontrolloi tapahtumia täysin. Eihän hyökkääjä voi maaleja tehdä, jos joukkuekaverit eivät saa rakennettua hyökkäyspeliä.

Norwich ei ole tällä kaudella voittanut yhtään ottelua Valioliigassa. Yhdeksästä ottelustaan joukkueella on tilillään kaksi tasapeliä ja seitsemän tappiota.

Norwichin maaliero on kammottava 2-23. Pukki on tehnyt joukkueensa molemmat maalit, joista toisen rangaistuspotkusta.

Norwichin edellinen visiitti Valioliigaan oli kaudella 2019-2020. Silloin Norwich aloitti kautensa sensaatiomaisen hyvin ja syksyn aikana Pukki suorastaan sylki maaleja.

Sitten Norwichin veto lopahti. Varsinkin kesällä 2020, kun kautta koronatauon jälkeen taas jatkettiin, oli Norwich aivan yössä ja putoaminen varmistuikin jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.

Nyt Norwich ei ole kyennyt toistamaan kahden vuoden takaista loistavaa syksyään. Joukkue ei sinänsä ei ole pelaajamateriaaliltaan heikompi kuin 2019, mutta vastustajat ovat nyt onnistuneet minimoimaan Pukin ja Norwichin joukkueen vahvuudet.

Norwichin kokoisen seuran resurssit eivät tahdo riittää Valioliigaan. Pukki on taitojensa puolesta Valioliigan tasoa, mutta ei kyllä mahtuisi sarjassa avaukseen keskitasonkaan seuroissa.

Norwichin osalta kausi onkin melkoista selviytymistaistelua. Olisikin iso yllätys, jos joukkue sarjapaikkansa onnistuisi säilyttämään.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK antoi näytteen suomalaisen jalkapallon isosta ongelmasta

Kommentoi Facebookissa