Suomelle karmea sulaminen EM-lentiksessä – ”Sen pitääkin sattua”

Suomi on mukana lentopallon EM-kisoissa seitsemättä kertaa peräkkäin

Suomi on mukana lentopallon EM-kisoissa kahdeksatta kertaa peräkkäin. (Kuva CEV).

Suomi hukkasi viisi ottelupalloa ja hävisi lentopallon EM-kisoissa Valko-Venäjälle erin 2-3.

LENTOPALLO Suomen miesten lentopallomaajoukkue oli hyvin lähellä tärkeää voittoa Valko-Venäjästä EM-kilpailujen alkulohkon kolmannessa ottelussa Slovenian Ljubljanassa. Suomella oli parhaimmillaan jo viisi ottelupalloa kolmannessa erässä, mutta Valko-Venäjä kiri kuitenkin 3-2-voittoon.

Tappio oli karvas kalkki nieltäväksi, sillä voitto oli jo hyppysissä ja samalla jatkopaikka olisi ollut ison askeleen lähempänä. Pelaajien sekä valmentajan reaktiosta oli selvästi huomattavissa, kuinka syvältä tappio lopulta kirpaisi.

– Tällä hetkellä pelaajat ovat allapäin ja niin sen pitääkin olla. Sen pitääkin sattua, kun menettää 2-0-johdon ja häviää 2-3. Se on kuitenkin osa huippu-urheilua. Palautuminen henkisesti ja fyysisesti tällaisen ottelun jälkeen ja valmistautuminen huomiseen peliin, on tärkeä osa huippu-urheilijana olemisessa ja maajoukkueessa pelaamisessa, kommentoi Suomen päävalmentaja Joel Banks.

Suomi oli kesällä kohdannut Valko-Venäjän kahdesti Kultaisessa liigassa ja hävinnyt molemmat pelit puhtaasti 0-3. Suomi näytti makselevan kalavelkoja maukkaimmassa mahdollisessa paikassa, kun se pääsi yrittämään ottelun sinetöintiä kolmannessa erässä peräti viidesti. Valko-Venäjä selvitti kuitenkin tilanteet ja vei lopulta viimeiset kolme erää nimiinsä.

– Meiltä loppui energiat kentällä. Emme puolustaneet enää samalla lailla. Kaveri rupesi pelaamaan paremmin. Heidän hakkuri sai vähän pelistä kiinni emmekä saaneet häntä pysähtymään. Meidän oma hyökkäys tahmasi jonkin verran. Pelasimme hienosti alun, mutta olisi pitänyt erän verran vielä pelata, Suomen pelaaja Antti Siltala harmitteli ottelun jälkeen.

Tappio teki hallaa myös Suomen jatkohaaveille, sillä voitto Valko-Venäjästä olisi ollut jättimäinen harppaus kohti jatkopelejä. Nyt Suomen on voitettava joko Venäjä maanantaina tai Turkki keskiviikkona.

– Lähdetään kiusaamaan Venäjää ja sitten lähdetään kaatamaan Turkkia keskiviikkona. Se on pakkovoitto. Kaadetaan heidät, niin homma jatkuu normaalisti, Siltala mietti.

Haastattelut Salttu Forsström, Ljubljana

Lue myös: Isäntämaa liian kova Suomelle EM-lentiksessä – sunnuntaina edessä kuolemanottelu

Kommentoi Facebookissa