Isäntämaa liian kova Suomelle EM-lentiksessä – sunnuntaina edessä kuolemanottelu

Suomi on mukana lentopallon EM-kisoissa seitsemättä kertaa peräkkäin

Suomi on mukana lentopallon EM-kisoissa kahdeksatta kertaa peräkkäin. (Kuva CEV).

Slovenia voitti lentopallon EM-kisoissa Suomen 3-1. Valko-Venäjälle Suomella ei ole sunnuntaina varaa hävitä.

LENTOPALLO Suomi koki lentopallon EM-kisoissa ensimmäisen tappionsa hävittyään lauantaina isäntämaa Slovenialle 1-3. Suomi pelasi kaksi erittäin hyvää erää, joista toisen voittikin, mutta neljännessä erässä Suomella ei ollut enää jakoa.

– Kyllä viimeinen erä vähän mustensi fiilistä. Ensimmäiset kolme erää taistelimme todella hyvin ja peli olisi voinut mennä miten vain. Se olisi voinut olla vaikka 2-1 meille tai jopa 3-0. Se oli helkkarin tasaista. Tosi hyvä fiilis jäi siitä, että pystyimme pelaamaan niin hyvin, mutta olisi neljännessä erässä pitänyt pystyä viimeistelemään paremmin. Annettiin repsahtaa liian helposti, Suomen pelaaja Samuli Kaislasalo kertasi ottelua.

Vaikka Kaislasalo oli joukkueen pistetykki, ei hän ollut täysin tyytyväinen iltapuhteeseensa.

– Kyllä minulla jäi omasta pelaamisesta vähän huono maku. Olisi pitänyt pystyä antamaan enemmän varsinkin hyökkäyspuolella. Muuten oli ihan ok ja hyviä koppeja, mutta ei tuo ole minun tapaista tehdä noin paljon virheitä. Se jäi harmittamaan.

Suomi pelaa sunnuntaina todella tärkeän ottelun, kun vastaan asettuu ennalta yksi päävastustajista Valko-Venäjä. Voitolla Suomi käytännössä varmistaisi jatkopaikan.

Suomi hävisi Valko-Venäjälle kahdesti kesällä Kultaisen liigan otteluissa puhtaasti 0-3. Suomen päävalmentaja Joel Banksin mukaan EM-kisoissa nähdään vielä astetta kovempi joukkue kuin kesällä.

– He ovat nyt parempia kuin viimeksi kohdatessamme. He ovat tuoneet joukkueeseen kaksi hyvää pelaajaa mukaan, jotka eivät pelanneet Kultaisessa liigassa. Joten he ovat noin 25-30 prosenttia parempia kuin Kultaisessa liigassa, Banks valotti tulevaa vastustajaa lauantain Slovenia-ottelun jälkeen.

Suomi hävisi lauantaina Slovenialle kovan taistelun jälkeen 1-3. Tappiosta huolimatta Suomen pelissä oli paljon positiivista.

– Etenemme peli kerrallaan ja otamme paljon positiivisia asioita sekä itseluottamusta mukaamme tästä pelistä. Tärkein asia tulee kuitenkin olemaan henkinen ja fyysinen palautuminen tästä ottelusta.

Valko-Venäjä on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta se on kohdannut lohkon ennalta kovimmat joukkueet Venäjän ja Slovenian. Lisäksi valkovenäläiset pääsevät peliin lepopäivän jälkeen. Banks lähtee tärkeään kamppailuun kuitenkin luottavaisin mielin.

– Slovenia-ottelu kokonaisuudessaan rohkaisi minua. On selvä, että he ovat meitä parempi joukkue. Se Suomi, joka on nyt kentällä, sillä on taistelua, henkeä ja päättäväisyyttä.

Haastattelut Salttu Forsström, Ljubljana

Lue myös: Suomi vältti lentopallon EM-kisoissa häpeän – ”Olemme koko kesän saaneet kritiikkiä”

Kommentoi Facebookissa