Suomi vältti lentopallon EM-kisoissa häpeän – ”Olemme koko kesän saaneet kritiikkiä”

Suomi on mukana lentopallon EM-kisoissa seitsemättä kertaa peräkkäin

Suomi on mukana lentopallon EM-kisoissa kahdeksatta kertaa peräkkäin. (Kuva CEV).

Suomi avasi lentopallon EM-turnauksen voittamalla Pohjois-Makedonian 3-1.

LENTOPALLO Tappioputkessa rypenyt Suomen miesten lentopallomaajoukkue avasi EM-turnauksen Sloveniassa voitolla. Pohjois-Makedonia taipui suomalaisille Ljubljanassa erin 1-3.

Suomella oli ottelussa kovat paineet. Joukkueen lähes 20 ottelun tappioputki piti katkaista viimeistään torstaina. Jos tappio olisi tullut, olisi voinut hyvin perustein ennustaa, ettei Suomi pääsisi alkulohkostaan jatkoon.

Kovasti kritisoitu Suomen maajoukkueen brittivalmentaja Joel Banks oli helpottunut,

– Tämä oli uskomattoman hienoa. Olen erittäin ylpeä ja iloinen pelaajieni puolesta. Olemme koko kesän ajan saaneet kritiikkiä ja negatiivista uutisointia tulostemme johdosta. Tiedämme, että tulokset ovat ne jotka merkkaavat. Se on ollut vaikeaa ja olemme hävinneet usein. Nyt löysimme kuitenkin keinot voittaa yhden päävastustajistamme. Se oli erittäin tärkeää ja sen näkee mitä se merkitsee pelaajille.

Suomi onnistui laajalla rintamalla ja tärkeillä hetkillä vaihtopenkiltä uusia ratkaisijoita. Banks kiittelikin koko joukkueen panosta voitossa.

– Me olemme joukkue ja tämä oli siitä osoitus. Meillä on toki henkilökohtaista taitoa, mutta kaikilla on oma rooli ja kaikki antoivat oman kontribuutionsa. Me voitimme joukkueena ja olen siitä erittäin mielissäni.

Suomalaiskannattajat olivat saapuneet Ljubljanan lehtereille jälleen sankoin joukoin ja kannustivat suosikkejaan hienosti läpi ottelun. Fanit tekivät vaikutuksen myös Banksiin.

– Fanit olivat mahtavia. He huusivat ensimmäisestä pisteestä viimeiseen ja joukkueemme tarvitsee sitä. Ottelun päätyttyä näkyi euforiaa ja kaikki olivat iloisia. Toivottavasti faneja saapuu entistä enemmän lauantain peliin, jotta saisimme siitä kotipelin.

Seuraavaksi Suomi kohtaa lauantaina Slovenian. Siihen otteluun Suomi lähtee altavastaajana. Slovenia on alkusarjalohkon kotijoukkue ja sitä pidetään myös Suomen joukkuetta taitavampana ryhmänä.

Sunnuntaina Suomen vastustajaksi tulee Valko-Venäjä. Se ottelu Suomen on pakko voittaa, jos jatkopaikka halutaan pitää omissa käsissä. Neljä parastahan pääsee jatkoon.

Maanantaina Suomi pelaa Tuomas Sammelvuon valmentamaa Venäjää vastaan. Alkusarjansa Suomi päättää tiistaina Turkki-otteluun.

Haastattelu Salttu Forsström, Ljubljana, teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisten lentismaajoukkueen EM-turnaus päättyi – ”Tulostaulu ei valehtele”

Kommentoi Facebookissa