Suomelle surkeaa menestystä Pekingin olympialaisten alppihiihdoissa

Riikka Honkanen pääsi Pekingin olympialaisissa ainoana suomalaisalppihiihtäjänä maaliin (Kuva AOP).

Vain Riikka Honkanen pääsi suomalaisista alppiihiihtäjistä Pekingin olympialaisissa maaliin.

ALPPIHIIHTO Suomalaisten viimeinen alppihiihtosuoritus jäi lyhyeksi Pekingin olympialaisissa sunnuntaina. Suurpujottelussa Samu Torsti laski ulos heti suorituksensa alussa.

Alppihiihto ei todellakaan ollut Pekingin kisoissa Suomen menestyslajeja. Neljässä kilpailussa Suomen edustajista vain Riikka Honkanen pääsi maaliin asti.

Honkasen sijoitus pujottelussa oli 37:s. Muut suomalaiset eivät maaliin päässeet.

Yanqingin rinteillä olosuhteet olivat sunnuntaina haastava sankan lumisateen takia.

– Tänään on kyllä miesten keli. Tässä on päästy nauttimaan pari viikkoa auringon paisteesta ja ihanasta lumesta ja nyt lykkäsi tällaisen, että ei näe mitään. Se totta kai vaikutti laskemiseen. Siellä on vallia vähän joka puolella ja sellainen kova, hakkaava jää alla, Torsti kertoi Ski Sport Finlandin toimittamassa haastattelussa.

Torsti osallistui olympialaisten suurpujotteluun kolmatta kertaa. Sotshissa 2014 hän oli tuloksissa 21:s ja 2018 Pyeongchangissa 17:s.

Nyt Torstilta nähtiin siis heikoin olympiatulos häneltä toistaiseksi. Torstin vaikea kausi sai jatkoa.

– Loukkaantumisten kanssa on ollut vaikeuksia viime viikkojen ja alkukauden aikana. Tasapainoista tekemistä ei ole oikein nähty päivästä ja viikosta toiseen. Silloin onnistumisen mahdollisuus pienenee paljonkin. On ollut henkisesti todella rankkaa, Torsti sanoi.

Suomella oli Pekingin kisoissa mukana neljä alppihiihtäjää. Suurpujottelussa Riikka Honkanen ja Erika Pykäläinen laskivat ulos. Pujottelussa Pykäläinen ja suurlupaus Rosa Pohjolainen laskivat ulos ja Honkasen sijoitus oli siis 37:s.

Suomen ainoa olympiamitali alppihiihdosta on Torinon 2006 kisoista. Silloin Tanja Poutiainen laski suurpujottelussa hopealle.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Naisten viestimitali harmittavan lähellä – Antti Aalto jatkoi Suomen mäkimaineen palauttamista

Kommentoi Facebookissa