Suomelta hieno taistelu futsalin EM-kisoissa – hallitseva maailmanmestari voitti niukasti

Portugali päihitti futsalin EM-puolivälierässä Suomen maalein 3-2. (Kuva AOP)

Portugali voitti futsalin EM-kisojen puolivälieräottelussa Suomen niukasti maalein 3-2.

FUTSAL Suomen miesten futsalmaajoukkueen taival EM-kisoissa Hollannissa päättyi puolivälieriin. Hallitseva maailmanmestari ja Euroopan mestari Portugali voitti suomalaiset niukasti maalein 3-2.

Portugali lähti otteluun selkeänä suosikkina, mutta Suomi taisteli hienosti. Kahdesti Suomi pystyi nousemaan tasatilanteeseen.

Portugali aloitti vahvasti. Se siirtyi johtoon neljännellä minuutilla Afonso Jesusin maalilla.

Suomi tasoitti kuutisen minuuttia myöhemmin vapaapotkutilanteesta. Miika Hosio pääsi ohjaamaan 1-1-tasoituksen maalin edestä.

Tauolla Portugali johti ottelua 2-1. Afonso Jesus oli tehnyt toisen maalinsa.

Toisella jaksolla Suomi nousi vielä uudestaan tasoihin, kun Panu Autio tykitti 2-2:een. Miguel Angelo iski kuitenkin pian uudestaan Portugalin johtoon, eikä Suomi enää tasoihin noussut. Tasoitusmaali oli Suomelta tosin lähellä.

Tappio harmitti suomalaisia, mutta kokonaisuutena historiallinen ensimmäinen EM-lopputurnausurakka meni Suomen joukkueelta yli odotusten. Alkusarjassa Suomi voitti Slovenian 2-1 ja pelasi Italian kanssa tasan 3-3. Kazakstan voitti Suomen 6-2, mutta sekään ottelu ei ollut Suomelta huono esitys.

Suomen futsalmaajoukkue on edistynyt viime vuosina valtavasti. Tulevaisuudessa MM-kisapaikka on realistinen tavoite, jos EM-kisoissakin päästään kahdeksan parhaan joukkoon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Upeaa – Suomi eteni jatkoon futsalin EM-kisoissa!

Kommentoi Facebookissa